Marvel pohřbívá Wolverina

Wolverine patří k nejoblíbenějším postavám nejen ze skupiny X-Men, ale z Marvel Universe obecně. Nyní se však po čtyřiceti letech blíží jeho smrt. Komiksová smrt. Zda ovlivní i filmové zpracování není zatím jisté.

Obal k poslednímu dobrodružství Wolverina
Obal k poslednímu dobrodružství Wolverina

Dobrodružství tohoto hrdiny začalo v roce 1974 ve vydání The Incredible Hulk, skončí letos v září ve čtyřdílném sešitu s příznačným názvem Death of Wolverine. Konečná epizoda mutantova života je napsána Charlesem Soulem a namalována Stevem McNivenem. Není ovšem jasné, jestli smrt postavy ovlivní jeho filmové osudy. Pokud by to znamenalo konec Wolverinových sólovek, tak by se asi jen málo fanoušků zlobilo. Hodně se ovšem očekává od příští měsíc uvedených X-Men: Budoucí minulost.

Vše začne ve vydání Three Months to Live, kde Logan přijde o své uzdravovací schopnosti, díky kterým přežíval. Finále se dočkáme 24. září v konečné publikaci Death of Wolverine #4. Své vyjádření přidal i výkonný editor Michael Marts, který na daný projekt dohlíží.

„Po dlouhou dobu, nehledě na to, s kým Wolverine bojoval, vždy vyšel jako vítěz. Téměř vždy měl navrch. Nyní konečně narazí na protivníka, se kterým se nebude moci měřit. Co to znamená pro postavu, která byla naživu stovky let?“

Snad se brzy dozvíme, jak se s touto událostí hodlá vypořádat filmové oddělení Marvelu a zda uvidíme konec oblíbeného mutanta také na stříbrném plátně. Nyní se můžete podívat alespoň na první stranu komiksu s jeho posledními momenty.

První strana komiksu
První strana komiksu