Key a Peele producenty rebootu Policejní akademie

Policejní akademie je jednou z nejznámějších komediálních sérií. Ještě dnes je například spojení slov „modrá“ a „ústřice“ jasným označením pro gay bar. A tak není divu, že studio New Line chce tento projekt znovu rozjet. A vybralo si k tomu komediální duo Key & Peele.

Dvojice se rozhodně nebojí převleků
Dvojice se rozhodně nebojí převleků

Dvojice je známá hlavně díky svému stejnojmennému skečovému pořadu na Comedy Central. Ve většině svých scének se vysmívají stereotypům a tvrzení ohledně černošské komunity, na tento druh humoru nebyli fanoušci Mahoneyho a spol dosud zvyklí. S filmem byl původně spojován režisér Scott Zabielski, ale od projektu odstoupil a jeho nástupce se stále hledá. Role budou podle dostupných informací přeobsazeny, zatím tedy žádná ze starých tváří návrat nechystá. Neví se ani, zda se samotní Key a Peele objeví v hlavních či cameo rolích, bylo by ale divné, kdyby si takovou příležitost nechali ujít. Kromě úspěšné dvojice Keegana-Michaela Keye a Jordana Peelea by se produkce měl ujmout i ten nejpovolanější – jeden z tvůrců originální série – Paul Maslansky.

Kromě úspěšné dvojice Keegana-Michaela Keye a Jordana Peelea by se produkce měl ujmout i ten nejpovolanější – jeden z tvůrců originální série – Paul Maslansky. Ten se k restartu série vyjádřil takto:

„Bude to rozhodně stát za to, hlavně pro lidi, kteří si Akademii pamatují a viděli ji v televizi. Bude to nová úroveň. Doufáme, že objevíme nový talent a náboj se skvělými komiky. Bude to něco úplně jiného než další film s číslovkou. A pravděpodobně ponecháme původní úžasnou znělku.“

Key & Peele jsou rozhodně dost kvalitní komici pro tuto sérii, jejíž poslední díly byly spíše zklamáním. Uvidíme tedy, jak se se známou značkou poperou.