Fincher nebude točit Jobse

Steve Jobs

Jeden by řekl, že Davida Finchera při výběru projektů nic nezastaví. Jak je ale vidno, ani slavné jméno nestačí k tomu, abyste si v Hollywoodu mohli točit co chcete a mít nad filmem plnou kontrolu. Snímek o Steveu Jobsovi, skládající se ze tří nejdůležitějších životních momentů technického mága, nakonec Fincher nenatočí. Jako hlavním důvodem je uváděno, že se americký režisér nedohodl se studiem Sony na finančních podmínkách. Přání Davida Finchera, který chtěl do hlavní role obsadit jen a pouze Christiana Balea, prý nehraje u odchodu režiséra z projektu žádnou roli.

Steve Jobs
Steve Jobs

Přitom David Fincher již v minulosti se studiem Sony úspěšně spolupracoval a to zrovna na svých dvou posledních projektech – Sociální síť a Muži, kteří nenávidí ženy. První jmenovaný natočil za pouhých 40 milionů dolarů, přičemž snímek po celém světě vydělal 240 milionů dolarů. Adaptace švédského bestselleru už tolik radosti Fincherovi nepřinesla, i tak za 90 milionů dolarů si v Sony připsali téměř stejnou sumu, jako u filmu o zakladateli Facebooku. Nutno ale podotknout, že v USA remake Mužů naprosto propadl, naštěstí zbytek světa celou situaci zachránil.

Životopisného Jobse měl David Fincher opět natočit podle scénáře Aarona Sorkina (Sociální síť, Moneyball). Otázkou tedy zůstává, zda v Sony najdou kvalitní náhradu.