Captain America: Návrat prvního Avengera láme rekordy!

Ústřední postavy nového dílu - Captain America a Winter Soldier.

Pokud někdo řekne slovo Marvel, automaticky si to spojíte s komiksy. Kromě toho by Vás mohlo napadnout, že pod Marvelem vznikají úspěšné a kvalitní filmy. Ať už je to týmovka Avengers, nebo sólovky s Thorem, Iron Manem a teď i s Kapitánem Amerikou. Jeho nový díl láme rekordy po celém světě!

Ústřední postavy nového dílu - Captain America a Winter Soldier.
Ústřední postavy nového dílu – Captain America a Winter Soldier.

Blockbustery budou vždy výdělečné, ať jsou kvalitní nebo ne. Třeba takové pokračování Capa si metu 300 milionů dolarů může odškrtnout za pouhý víkend. Ihned po uvedení do kin se strhla vlna nadšení a kina praskala ve švech. Převládají kladná hodnocení, fanoušci jsou spokojeni a většina diváků chtěla Kapitána v akci vidět co nejdříve. Toto se samozřejmě odrazilo na částce, kterou tento film zvládl vydělat za víkendovou projekci. Navíc byla pokořena otevíračka měsíce dubna, která doposud patřila pětce Rychle a zběsile (o 10 milionů dolarů).

Do kin se hrnuly davy a ty utratily 96 milionů dolarů za lístky. Úspěch není pouze ve Spojených státech, ale i za mořem. Zde za pouhých deset dní přiteklo na bankovní konto Marvel productions 207 milionů dolarů. Winter Soldier (anglický název filmu) tedy vydělal už 303 milionů dolarů po celém světě. Můžeme počítat, že tato částka bude ve finále o hodně větší.

Rozpočet filmu byl 170 milionů. První díl si celosvětově vydělal 370 milionů.

Naše redakce se na nového Captaina vydala v hojném počtu. Přečtěte si naše dojmy či recenzi.