Anthony Mackie byl málem zatčen za podepsání plakátu

Druhý Captain America je možná až nečekaně kvalitní a hlavně vydělávající projekt. Vlažné reakce z prvního dílu vystřídalo hromadné nadšení. A stejné nadšení zažil i Anthony Mackie, který ztvárnil postavu Falcona, při objevení svého vlastního plakátu. Za něj byl ovšem málem zatčen.

Chris Evans (Captain America) a Anthony Mackie (Falcon)
Chris Evans (Captain America) a Anthony Mackie (Falcon)

Herec tento příběh odvyprávěl v The Queen Latifah Show. Mackie se objevil v mnoha známých snímcích, mezi ty nejlépe hodnocené patří 8. míle, Smrt čeká všude a loňský hit Michaele Baye Pot a krev. Nikdy se mu však nepodařilo získat tak důležitou roli, že by se objevil na propagačním plakátu. I když například u zmiňovaného příběhu tří kulturistů patřila jeho postava k hlavním, o veškerou propagaci se postaralo duo Wahlberg-Johnson.

„Moje nejstarší sestra mi volala, že je v Michale´s a vidí tam plakát Falcona. Okamžitě pro mě chtěla přijet, abych ten plakát viděl. Říkal jsem si, že by bylo opravdu cool vzít fixu a všechny ty plakáty podepsat. Běžel jsem tedy k pokladně, půjčil si fixu, běžel zpátky a podepsal zhruba 95 plakátů „Anthony Mackie The Falcon, děkuji“.

Mě osobně by tato akce přiměla si plakát koupit, i když Falcon nepatří mezi nejoblíbenější a nejvytíženější postavy filmu. Ovšem získat podepsaný plakát za cenu klasického je možnost, která se neodmítá. To si ovšem nemyslel manažer obchodu.

„Když jsem podepisoval 96. plakát, objevil se manažer. Zeptal se mě, zda mi může nějak pomoct. „Ne, jen podepisuju tyhle plakáty.“ Odpověděl, že to rozhodně nemůžu dělat a že nyní tyhle plakáty nemůže prodat, navíc si budu muset koupit všechny, které jsem zničil.  Snažil jsem se ho přesvědčit, že lidé si je takhle koupí, ale pohrozil zavoláním policie, když je všechny nezaplatím. Tak jsem si koupil 95 plakátů Falcona.“

Herec se ale touto událostí nenechal příliš rozhodit a manažera Michael´s pozval na projekci filmu do New Orleans. Zároveň pozval jeho děti a manželku. Když po promítání herec děkoval publiku, přišel za ním manažer s žádostí o podpis. Mackieho reakce? „Jasně, ale bude to stát 75 dolarů za všechny ty plakáty.“

Budeme tedy Anthony Mackiemu přát spoustu dalších významných rolí, aby příště své plakátové nadšení mírnil a nehrozilo mu obvinění z poškozování cizích věcí. Nebo více pochopení ze strany obchodníků.