20th Century Fox: Které komiksové adaptace nás čekají v nejbližší budoucnosti?

V minulém článku jsme se podívali, jak bude vypadat budoucnost komiksových adaptací u Marvel Studios. V tomto dnešním se zase dostaneme k 20th Century Fox, které je na filmy s komiksovou tématikou rovněž velice produktivní.

Pokud znáte Marvel hlavně kvůli Avengers, měli byste znát Fox díky X-Menům. Filmoví X-Meni spadají pod společnost Fox, ale komiksové zpracování vycházelo u Marvel Comics.

Díky Foxu jsme mohli vidět 10 filmů založených na komiksech, včetně všech dílů X-Menů, Daredevila, Elektry a Fantastické čtyřky. Na co se můžeme těšit v budoucnu? Zanedlouho půjde do kin dlouho očekávané pokračování X-Men: Budoucí minulost, reboot Fantastické čtyřky, sequel Wolverina anebo X-Men Apocalypse. To vše v horizontu čtyř let.

Budoucí minulost vypadá zatím bravurně!
Budoucí minulost vypadá zatím bravurně!

X-Men: Days Of Future Past (česky X-Men: Budoucí minulost)
Režie: Bryan Singer
Hrají: Hugh Jackman, Michael Fassbender, James McAvoy, Ian McKellen, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Ellen Page, Peter Dinklage, Halle Berry, Evan Peters
Premiéra: 22. květen 2014

O filmu  jsme Vám toho u nás na webu napsali už hodně. Mohli jste vidět opravdu velké množství TV spotů a trailerů, mohli jste vidět oficiální plakáty anebo jste s námi nahlédli do zákulisí. Snažili jsme se Vás po celou dobu zásobovat vším, co jsme o tomto filmu věděli.

httpv://www.youtube.com/watch?v=pK2zYHWDZKo

 

Můžeme se těšit na oblíbeného Wolverina, Mystique, Magneta, profesora Charlese Xaviera, nově příchozího Quicksilvera a jiné. Všichni X-Meni budou bojovat o své přežití. Nelítostný boj je na dvou frontách, ve dvou různých časových rovinách, v minulosti a budoucnosti. Proto v něm můžou spojit síly mutanti původní trilogie X-Men a jejich mladší Já z filmu X-Men: První třída. Podaří se jim změnit minulost, aby zachránili budoucnost? To vše uvidíme v květnu.

Jak se asi povede nová Fantastická čtyřka?
Jak se asi povede nová Fantastická čtyřka?

The Fantastic Four (česky Fantastická čtyřka)
Režie: Josh Trank
Hrají: Kate Mara, Miles Teller, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Toby Kebbell
Premiéra: 19. červen 2015

Nepleťte se, není to pokračování, je to reboot F4 z roku 2005. Film nebyl moc úspěšný a proto je docela vhodné, aby celá F4 začala pěkně od začátku. Režírovat ji tentokrát bude Josh Trank, podepsaný pod sci-fi Kronika z roku 2012. Do Fantastické čtyřky ve Foxu vkládají veliké naděje, jelikož už je naplánované i pokračování.

X-Men: Apocalypse
Režie: Bryan Singer
Hrají: Zatím se přesně neví, kteří herci se objeví v tomto pokračování.
Premiéra: 27. květen 2016

Díly X-Menů mají vzestupnou tendenci. První třída byla famozní, Budoucí minulost vypadá ještě o chlup lépe. Pokud se studio udrží na této vlně, Apocalypse bude pecka. Rozhodně je nač se těšit.

Untitled Wolverine Sequel 
Režie: James Mangold
Hrají: Stejně jako u X-Men: Apocalypse. Herecké obsazení zatím není jasné.
Premiéra: 3. březen 2017

Dále studio plánuje další sólovku s nejoblíbenějším mutantem. James Mangold se nejspíše upíše i pod režírování tohoto dílu, stejně jako na scénáři. Pokud ale uvidíme velice oblíbeného Hugha Jackmana, to už jisté není. Smlouvu má už pouze na jeden film, což by měl být X-Men: Apocalypse. Sám Jackman by však byl rád, kdyby si nového Wolverina zahrál třeba Channing Tatum (více info zde).

The Fantastic Four 2
Režie: Josh Trank
Hrají: Kate Mara, Miles Teller, Jamie Bell, Michael B. Jordan
Premiéra: 4. červenec 2017

Na dvojku rebootu F4 se snad budeme moci těšit. Samozřejmě uvidíme, jak bude vypadat první díl. Přece jen rok 2017, to je ještě dlouhá doba a mezi tím se může stát cokoli.

Dočkáme se Deadpoola?
Dočkáme se Deadpoola?

Další na řadě bude Untitled Marvel Movie, o kterém víme akorát datum premiéry, což bude 13. července 2018. Co by to mohlo být? Třeba dlouho očekávaná sólovka Deadpoola? Nebo X-Force? Mluví se o crossoveru mezi X-Meny a Fantastickou čtyřkou. Fox toho má určitě připraveného hodně.