Výsledky: Zlaté maliny 2014 ovládli Will a Jaden Smithovi

Zlaté maliny 2014

Zlatá malina (anglicky Golden Raspberry, zkráceně Razzies) je ocenění za nejhorší filmové počiny daného roku. Ceny se jako každý rok předávají v předvečer Oscarů.

Včera se rozdalo přesně devět těchto Zlatých malin.
Včera se rozdalo přesně devět těchto Zlatých malin.

A kdože letos „vyhrál“?

Nejhorší film byl podle všech hlasujících Mládeži nepřístupno. V nominace dále byly tyto filmy: Osamělý jezdec, Po zániku Země, Machři 2 a A Madea Christmas.

Nejhorším hercem se stal Jaden Smith, za roli ve filmu Po zániku Země. Konkuroval mu Johnny Depp (Osamělý jezdec), Ashton Kutcher (jOBS), Sylvester Stallone (Jedna mezi oči, Plán útěku, Zpátky do ringu) a Adam Sandler (Machři 2), loňský vítěz.

V kategorii Nejhorší herečka se na prvním místě umístil Tyler Perry, který hrál Madeu ve filmu A Madea Christmas. Jako další byly v této kategorii tyto herečky: Lindsay Lohan (The Canyons), Naomi Watts (Dianna, Mládeži nepřístupno), Selena Gomez (Závod s časem) a Halle Berry (Mládeži nepřístupno, Tísňová linka)

Nejhorším hercem ve vedlejší roli byl vyhlášen Will Smith za učinkování ve filmu Po zániku Země, kde hrál po boku svého syna. Ani jednomu z rodiny Smithů se film nepovedl a zaslouženě si domu odnášejí dvě Zlaté maliny. Další nominování byli tito herci: Chris Brown (Battle Of The Year), Larry The Cable Guy (A Madea Christmas), Taylor Lautner (Machři 2) a Nick Swardson (Pár nenormálních aktivit, Machři 2).

Smithovi hlavními tvářemi Zlatých malin
Smithovi hlavními tvářemi Zlatých malin

Nejhorší herečka ve vedlejší roli je Kim Kardashian (Tyler Perry’s Temptation). V silné konkurenci Lady Gaga (Machete zabíjí), Salmy Hayek (Machři 2), Katherine Heigl (Velká svatba) a Lindsay Lohan (InAPPropriate Comedy, Scary Movie 5), ale nakonec vyhrála.

Nejhorší obsazení asi po právu putuje Jadenu a Willu Smithovi (Po zániku Země). Zlatá malina mohla také putovat obsazení filmům Machři 2, Mládeži nepřístupno, popřípadě hercům Lindsay Lohan a Charliemu Sheenovi za Scary Movie 5 nebo Tyler Perry a Larrymu the Cable Guy za A Madea Christmas.

Malina za Nejhorší scénář putuje všem devatenácti scénáristům filmu Mládeži nepřístupno. Dále nominovaní byli scénáristé filmu Po zániku Země (G. Whitta a M. Night Shyamalan), Machři 2 (Fred Wolfe & Adam Sandler & Tim Herlihy), Osamělý jezdec (Ted Elliott, Justin Haythe & Terry Rossio) a A Madea Christmas (Tyler Perry).

Nejhorším režisérem se stalo všech třináct režisérů, kteří režírovali Mládeži nepřístupno. Konkuroval jim Dennis Dugan (Machři 2), Tyler Perry (A Madea Christmas a Temptation), M. Night Shyamalan (Po zániku Země) a Gore Verbinski (Osamělý jezdec).

Nejhorší remake nebo sequel za rok 2013 je Osamělý jezdec. Malina mohla putovat i filmu Machři 2, Pařba na třetí, Scary Movie 5 anebo pokračování filmu Šmoulové.

Co nás překvapilo? Asi to, že si film Machři 2 měli největší počet nominací, ale domů si neodnesli ani jednu Malinu. Stalo se tak vůbec poprvé v historii předávání těchto cen, že film, který měl největší počet nominací, nevyhrál ani v jedné kategorii. Jinak byli ceny rozděleny docela spravedlivě. Filmy Mládeži nepřístupno a Po zániku Země se opravdu nepovedly a proto se není čemu divit, že si oba odnesly po třech Malinách.

To by bylo k předávání cenám pro nejhorší filmy roku. Teď se všichni jistě těšíme na to hlavní, což je předávání Oscarů, tedy pravý opak Malin. Více již během dneška na našem webu.