TV tipy na víkend (7. 3. – 9. 3.)

Programy českých a slovenských televizí se většinou o víkendu rozjedou na plné obrátky a kdekdo má problémy se v té nabídce filmů vyznat. Proto jsme se poprvé rozhodli vypíchnout každý týden několik zajímavých filmů a přinést vám je v naší nové rubrice jako zásobu tipů na líný víkendový večer.

Kokosy na sněhu (sobota, Prima COOL – 20:00)

Když nemůžeme mít zimu v reálném světě, proč si jí neužít aspoň na televizních obrazovkách? Kokosy na sněhu přicházejí přesně v ten pravý čas, aby mnoha lidem usnadnili přechod z olympijské závislosti zpět do normálního života bez skeletonů a medailí z biatlonu. Film se velice volně inspiruje reálnými událostmi ze zimní olympiády v Calgary roku 1988, kde se opravdu jamajská posádka bobu poprvé objevila. Díky kontrastu věčně slunečné Jamajky a tréninku na zimní olympiádu má však film daleko od vážného dramatu a při jeho sledování se nasmějete víc než dost.

httpv://youtu.be/wLlmymHRNZg

9. rota (sobota, ČT2 – 22:10)

Fond světové kinematografie nabízí nepřebernou přehršel válečných filmů z druhé světové války. Ostatní válečné konflikty si tolik pozornosti zatím nevysloužily. Přesto najdeme dost filmů z první světové války, války ve Vietnamu či z některých válek, kterých se účastnily američtí vojáci na Blízkém východě. 9. rota přináší pohled na neokoukanou sovětsko-afghánskou válku, která zuřila v osmdesátých letech. Film vzniknul v koprodukci Ruska, Ukrajiny a Finska. proto čekejte zaměření na utrpení sovětských gerojů ptoi nájezdům mudžahedínů.

httpv://youtu.be/3cGnHx3IB6s

Star Trek (sobota, Nova – 22:25)

J.J. Abrams svým prvním filmem z rebootované série vzkřísil poněkud stagnující svět Star Treku. Mnoho diváků sice nedokáže přenést přes srdce vizuál hemžící se milionem odlesků, ale kvalitu snímku jako celku lze napadat těžko. Přestože je lepší pustit si reimaginovaný první let kapitána Kirka na větším plátně, televize filmu zas tolik šarmu nesebere.

httpv://youtu.be/SyJszxnJydA

Malá princezna (neděle, Nova Cinema – 11:00)

Příjemný pohádkový snímek, který se navíc váže k aktuálním Oscarům. Režíroval ho totiž Alfonso Cuáron, držitel letošního zlatého plešouna za režii filmu Gravitace. Ano, ten Alfonso Cuaron, který se poté stal slavným díky svým temným filmům režíroval měkkosrdcatý příběh o dívence, žijící se svým tatínkem v Indii, zažívající první dlouhé chvíle odloučení od své rodiny na internátní škole v New Yorku.

httpv://youtu.be/-WOw8ePUCEo

X Faktor (neděle, Prima Family – 20:15)

Náš jediný nefilmový tip je již druhá česká mutace populární pěvecké show X Faktor. Před několika lety se prvního pokusu adaptovat tento britský pořad zhostila televize Nova, která v té době nasadila celkem příjemný kvalitativní standard, podobný prvním ročníkům Superstar. Ale kdeže je původní originalita těchto reality show teď. Dovolím si tvrdit, že můžeme čekat postopáté to samé, tentokrát jen v klasickém talentovém kabátku televize Prima. Proto si X Faktor pusťte jen pokud stojíte o prezentaci nových zpěváckých nadějí, nebo jste zvědaví, jak si povede porota ve složení Ondřej Brzobohatý, Sisa Sklovská, Celeste Buckingham a Oto Klempíř.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ecWpQsE0C88

Neznámý (neděle, Markíza – 20:30)

Nebudeme si nic nalhávat, Liam Neeson je většinou sázka na jistotu. Na jedno průměrné pokračování připadá několik Neznámých, Mezi vlky nebo 96 hodin. Právě film Neznámý si můžete vychutnat na televizní obrazovce v neděli večer. Snímek vám představí Liama Neesona v roli doktora Harrise, který se po autonehodě probudí z kómatu a vůbec nic si nepamatuje. Na stopě jsou mu navíc nájemní vrazi, kteří mu chtějí zabránit v tom, aby zjstil, kdo doopravdy je.

httpv://youtu.be/lQj-Xzr29VM

Tváří v tvář (neděle, ČT2 – 21:45)

V dobách, kdy ještě Nicolas Cage hrál ve skvělých filmech, natočil John Woo jeden z nejzábavnějších akčních snímků devadesátých let. V něm si Nicolas Cage a John Travolta vymění tváře a vymění si tak své role teroristy a losangeleského agenta FBI. Život obou se tak od základů změní, jejich vzájemná honička ale teprve začíná.

httpv://youtu.be/Vlg-VRc6TbY