TV tipy na víkend #4 (28.3. – 30.3.)

Tento víkend opět nabídne na obrazovkách televizí působivou plejádu kvalitních filmů. Sice to není sbírka tak absurdně kvalitních snímků jako minulý týden, ale určitě se nenajde moc lidí, kteří by si tento víkend nic nevybrali.

Interview s upírem (pátek, Nova Cinema – 22:00 / sobota, Nova Cinema – 02:40)

Víkend můžete zahájit sledováním upírské klasiky a pravděpodobně jednoho z nejkvalitnějších filmů s touto tématikou. Příběh o přeměně normálního obyvatele Spojených států osmnáctého století v nesmrtelného tvora noci nabízí velice kvalitní herecké obsazení. Tom Cruise, Brad Pitt, Kirsten Dunst, Christian Slater a další hrají skvěle a výrazně pomáhají utvořit dojem skutečného světa pro privilegované upíry.

httpv://youtu.be/bDH7P0qvSMU

Americká krása (pátek, Jednotka – 22:10 / sobota, Jednotka – 02:45)

Dnes už klasický snímek z roku 1999 se dlouhodobě drží na předních příčkách filmových databází. Drama, točící se kolem rozvrácených rodinných vztahů, natočil Sam Mendes, jehož filmy jsou většinou sázkou na jistotu. Hlavní roli nespokojené hlavy rodiny si zahrál Kevin Spacey, kterému mezi dalšími skvělými hereckými představiteli sekunduje Mena Suvari legendárně zasypaná horou okvětních lístků rudých růží.

httpv://youtu.be/6Q3ltyPJJMQ

Den zrady (sobota, ČT2 – 22:10)

George Clooney se v režisérském křesle stále hledá. Žádný z jeho režijních počinů zatím nebyl vyslovený hit. Tento rok jsme se dočkali podprůměrných Památkářů, před devíti lety nás George uhranul vizuálně strhujícím Hodně štěstí a dobrou noc. Den zrady patří kvalitativně mezi dva zmiňované snímky. Politický thriller Den zrady boduje jak sázkou na téma politických intrik, tak i skvělým hereckým obsazením v hlavní roli s Georgem clooneym a Ryanem Goslinegm.

httpv://youtu.be/pV-50ay79mk

Beetlejuice (sobota, ČT art – 22:35)

V sobotu si můžete sednout k další kultovce. Trojité pronesení jména Beetlejuice přinese na obrazovky komediální horor, ve kterém jako hlavní duch skvěle hraje Michael Keaton. Tim Burton natočil pro sebe klasicky bizarní příběh plný vtipu i lehkého mrazení po zádech.

httpv://youtu.be/2hovKm9oFiM

Pán prstenů: Návrat krále (neděle, Nova cinema – 20:00 / pondělí, Nova cinema – 13:45)

Trilogie se završuje posledním střetem mezi svobodnými národy Středozemě a vojskem temného pána Saurona. Po lehce nevýrazných Dvou věžích tak přicházejí na scénu všechny důležité postavy v plné polní, aby se poprali o osud fantastické říše stvořené J.R.R. Tolkienem. Z celé trilogie je Návrat krále nejoceňovanějším snímkem, v roce 2004 vyhrál všech jedenáct Oscarů, na které byl nominován.

httpv://youtu.be/r5X-hFf6Bwo

Svatba jako řemen (neděle, ČT2 – 21:50)

Ne tak známý český film, který si zaslouží vaší pozornost v nedělním televizním programu. Svatba jako řemen byla natočena v uvolňující se atmosféře druhé poloviny šedesátých let a je to na ní vidět. S nadhledem pojatý příběh o smyšleném znásilnění, obvinění trojice mladíků a následných důsledcích táhne v hlavní roli skvěle hrající Iva Janžurová a režisérský mág Jiří Krejčík.

httpv://youtu.be/uWHnqIBkgok

Poprava (neděle, Barrandov – 23:35)

Televize Barrandov většinou kvalitní filmy nenabízí. Většinu televizního programu spolknou díla, která se snahou zavděčit co nejširšímu spektru diváků, nezavděčila nakonec nikomu. Poprava tím případem není. Osobité drama představuje netradičně ve vážné roli člena komediálního Frat packu Vince Vaughna. Příběh o pašování drog a následném dilematu přátel hlavní postavy, zda přiznat svou vinu a zachránit na smrt odsouzeného Vaughna se vám určitě bude líbit.

httpv://youtu.be/Vi8cM8Ok3PU