TV tipy na víkend #2 (15.3.-16.3.)

Začíná víkend a s ním vám opět nabízíme několik tipů, na co se podívat v televizích. Tento víkend se na obrazovkách objeví Tom Cruise uprostřed mimozemské invaze, mlčenlivý Ryan Golsing i první díl ságy o Jediném prstenu. Vybere si prostě každý.

Válka světů (sobota, Nova Cinema – 20:00 / neděle, Nova Cinema – 13:50)

Tom Cruise ve velkolepém sci-fi Stevena Spielberga. Válku světů prostě nemůžete minout už jenom kvůli efektu, který toto dílo v minulosti způsobilo. 30. října 1938 se totiž uskutečnilo nechvalně proslulé rádiové vysílání Války světů, díky němuž mnoho lidí uvěřilo, že je USA opravdu pod útokem mimozemských bytostí.

httpv://youtu.be/msxe3yJPfyY

Ženy v pokušení (sobota, Nova – 20:20 / neděle, Nova Cinema – 15:55)

Kvalitních českých filmů je v posledních letech jako šafránu a tak musíme o každý z nich pečovat a stále si ho přípomínat, když nás popadne vlastenecká filmová deprese. V neustálém připomínání starších filmů televize Nova dosáhla mistrovství a tak, i když nestihnete tenhle vysílací termín, můžete Ženy v pokušení potkat na druhém kanálu Novy hned příští odpoledne.

httpv://youtu.be/k7M_9a73tdA

Ghost Dog: Cesta samuraje (sobota, ČT art – 22:50)

Film, který se k cestě samuraje, zmíněné v podtitulu, staví lehce atypicky. Seznamuje totiž diváka s moderním nájemným vrahem, jež svůj život prožívá právě cestou tradičních japonských válečníků. Poté co mu gangsteři zabijí jeho milované holuby se ale vydává na cestu pomsty.

httpv://youtu.be/7r9oV0jDHCk

Pán prstenů: Společenstvo prstenu (neděle, Nova Cinema – 20:00)

Jak kniha, tak i film jsou legendami mezi legendami a dosvědčují to čtyři ceny Akademie a děvet nominací. Pod režijním dohledem Petera Jacksona si užijte adaptaci fantasy díla, které nás všechny přežije.

httpv://youtu.be/V75dMMIW2B4

Drive (neděle, Prima family – 21:30)

Poměrně rozporuplně vnímaný snímek v hlavní roli s Ryanem Goslingem představuje příběh o hollywoodském autokaskadérovi, který během noci pracuje jako nájemný řidič pro kohokoliv, kdo si řekne. Šedivý svět mimo zákon začne vnímat jinak, když začne hrozit nebezpečí jeho bližním. Laďte na Prima family pod českým názvem Jízda nadoraz.

httpv://youtu.be/uleGd_xXuo4