Trailer #3: Grandhotel Budapešť (2014)

Svou novinku Grandhotel Budapešť u nás uvedl Wes Anderson osobně, navíc za asistence Tonyho Revoloriho, Saoirse Ronan a Jeffa Goldbluma, který je českému publiku znám nejvíce a také na slavnostní premiéře sklidil největší aplaus.

Jason Schwartzman a Jude Law
Jason Schwartzman a Jude Law

Film se, jak název napovídá, točí okolo hotelu ve fiktivní zemi Zubrowka. Stejně jako tento nepříliš lahodný nápoj je stát chloubou východní Evropy. Zde se ovšem schyluje k válce, která komplikuje už tak velmi nejasnou situaci okolo smrti jedné z pravidelných návštěvnic. Ta se rozhodne svůj nejcenější obraz odkázat panu Gustavemu (Ralph Fiennes), to ovšem špatně nese pozůstalá rodina v čele s Adrienem Brodym a začíná jakási road movie říznutá komedií, krimi a akční podívanou.

V nově zveřejněném necenzurovaném traileru se nedočkáme žádné dávky kontroverze nebo explicitní nahoty. Pouze v plné kráse ukazuje četnost slov „fuck“ a „shit“. Těmi se ve filmu nešetří, ale rozhodně nejsou použita účelně, do děje zapadají se samozřejmostí a postavám je divák v daných situacích nemůže vyčítat.

Další z osobitých projektů Wese Andersona jde do kin 13. března 2014.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Vf_1JMvHsQA