Trailer #2: Locke (2014)

Tom Hardy jede autem. Touto větou je ve zkratce popsán film Locke, celý se totiž odehrává pouze v jednom vozu a vystupuje v něm jediná postava. I přes tento poněkud jednoduchý popis vypadá film skvěle a trailer ukazuje, že vyobrazení pouze jediného hrdiny, navíc na velmi omezeném prostoru, může fungovat. Tom Hardy k tomu patří mezi herce, na které se dokážeme dívat celý film a jeden z mála, který takový snímek utáhne.

Tom Hardy ve filmu Locke
Tom Hardy ve filmu Locke

Režírovat vlastní scénář se rozhodl Steven Knight, který má v životopisu i jednu nominaci na Oscara za scénář k filmu Východní přísliby. Ten sám přiznal, že trailery slouží hlavně k navození tísnivé atmosféry a o ději nám velkou představu nedají.

„Trailer je komplexní, nechceme jím prozradit důvod cesty, protože nám jde o to, aby byl pro všechny překvapením. Nechceme diváky zmást, že se jedná o zločin nebo záhadu ohledně vraždy. Tak to není.“

Z ukázky se tedy nedozvíme téměř nic, ale i tak dokáže velmi dobře nalákat. Vyvstává celá řada otázek o důvodu, cíli a důsledcích cesty. Hlavní postava Ivan Locke je doplněna ještě dalšími charaktery, ovšem ty jsou pouze v hlasové podobě přes telefon, osobně se s nimi ve filmu nesetkáme.

Hardyho One-man-show  jde ve Velké Británii do kin 25. dubna.

httpv://youtu.be/WvqEX5szhGE