Nicolas Cage: Být slavný je na prd!

Cage s Oscarem za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli

Herecká legenda Nicolas Cage, který se průměrně objeví až ve čtyřech filmech ročně, se s novináři podělil o svůj názor na slávu a nespravedlnost recenzentů. Podle něj jsou recenze filmů až příliš ovlivněny osobním životem protagonistů a nesoustředí se na kvalitu samotného snímku.

Nicholas Cage jako Ghost Rider
Nicholas Cage jako Ghost Rider

Otázkou je, zda by odborné hodnocení zaměřené striktně na filmovou stránku Cageovým projektům z poslední doby pomohlo. Jedná se sice o jednoho z nejvýraznějších herců, který se v branži drží nevídaně dlouho, ale kvalita jeho filmů rozhodně nemá stoupající tendenci. Čarodějův učeň, Rituál, Ghost Rider 2… Všem těmto počinům může rozebírání Cageova osobního života v recenzích pouze pomoci, protože jinak by se těžko hledala pozitiva. „Kritici, kteří hodnotili film Špatnej polda se zabývali tím, kolik jsem koupil nebo prodal domů. Co má sakra společného osobní život Lindsey Lohan s jejím výkon v The Canyons? Všechno by mělo být pouze o odvedené práci. Osobně nechci, aby osobní život přesahoval jejich výkon.“

Cage s Oscarem za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli
Cage s Oscarem za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli

Kdysi oceňovaný herec, oceněný také Oscarem za film Leaving Las Vegas, sice má možná pravdu, vzít si ale na obhajobu Lindsey Lohan a téměř nikým nepřijatý snímek The Canyons není vhodná volba. „Začal jsem s herectvím, protože jsem chtěl být James Dean. Viděl jsem ho v Rebel bez příčiny a Na východ od ráje. Nic mě neovlivnilo víc – žádná rocková ani klasická píseň – tak jako Dean v Na východ od ráje. Učarovalo mi to a věděl jsem, že  to chci dělat. To bylo předtím než měl každý smartphone a před celebritami, kterou jsou slavné, protože jsou slavné. Nestěžuji si, ale být slavný je nyní na prd.“ Jestli byl Nicolas Cage ovlivněn také výkonem pornoherce Jamese Deena ve zmiňovaném snímku s Lindsey Lohan už nezmínil. Každopádně věříme, že s lepším výběrem projektů se recenzenti přestanou věnovat jeho aktivitám v realitách a Cageova kariéra se opět zlepší.