Kapitán Amerika nastoupí proti Supermanovi s Batmanem

Tento navýsost lákavý souboj nás bohužel nečeká v jednom blockbusteru, chystá se ovšem bitva pro producenty a studia mnohem důležitější. Oznámena byla data premiér třetí sólovky Kapitána Ameriky i projektu s pracovním názvem Batman vs. Superman. A nejednoho fanouška a distributora překvapila jejich shoda. Dojde tak k přímému souboji Marvelu s DC Comics. Oba snímky budou mít ty nejvyšší finanční ambice a podělit se o zájem diváků bude určitě složité.

Chris Evans se potřetí představí jako Kapitán Amerika
Chris Evans se potřetí představí jako Kapitán Amerika

Zack Snyder už natáčení svého zatím největšího projektu odstartoval, třetí pokračování příběhů prvního Avengera je prozatím v rukou scénáristů a režisérské duo Russoů daný příběh předběžně zpracovává.

Henry Cavill vs Ben Affleck
Henry Cavill vs Ben Affleck

Loňský reboot Supermana s názvem Man of Steel byl sice přijat kladně, ale zahraniční ohlasy na Captain America: The Winter Soldier jsou mnohem nadšenější.  Uvidíme, jestli dobré kritiky a mánie okolo Avengers: Age of Ultron pomůžou Marvelu udržet stávající náskok. První týmovka od DC Comics se totiž už nyní řadí na špici nejočekávanějších projektů, i když hodně tomu pomáhá i podle některých fanoušků nevhodné obsazení.

Oba filmy mají premiéru plánovanou na 6. května 2016