Jaká bude budoucnost Marvel studios?

Hrdinové z Marvelu

Výkonný ředitel Marvelu Kevin Feige se rozpovídal o budoucnosti společnosti. Kde podle něj bude Marvel za pár let?

Hrdinové z Marvelu
Hrdinové z Marvelu

Za poslední roky si fanoušci zvykli, že během roku se budou moci s jistotou podívat na dva filmy, které jsou spjaty se jménem Marvel. Tento rok vyčkáváme na snímky Captain America: Návrat prvního Avengera a Strážce galaxie. Během rozhovoru o novém Kapitánovi Amerika, Kevin Feige odhalil, že je možné v blízké budoucnosti počet filmů navýšit na dvojnásobek, tedy na čtyři.

Server Badass Digest nás informoval o tom, že s tímto plánem hodlal Marvel přijít už v roce 2009. V tu dobu Feige mluvil před premiérou Iron Mana 2, že jeho hlavní cíl je vytvořit tak výraznou sestavu filmů, které by nevadilo, kdyby se během roku vystřídalo na filmových plátnech více projektů. Šlo mu hlavně o to, aby si filmy vzájemně nekonkurovaly a aby se u všech držela návštěvnost a popularita.

„Zatím máme plán přesně nastavený a nerad bych říkal něco ve smyslu ‚Ok, měníme strategický plán na tři filmy za rok, teď zase na čtyři za rok a tak dále.‘ Co bych ale nejradši chtěl je to, kdyby následující skupiny filmů vyšly skvěle a lidé by chtěli vidět další příběhy. V tom případě budeme moci dělat více franšíz. Nesmíme ale každou franšízu dělat každé dva až tři roky. Filmy a jejich pokračování by od sebe měli mít nějaké rozestupy a právě tyto rozestupy bychom vyplnili jinými filmy s jinými herci a jinou tématikou. Musíme ale cítit zájem ze strany fanoušků. Pokud bude zájem, budeme muset mít návrhy scénářů, budeme muset mít filmaře, budeme muset mít charaktery, o které bude zájem. Určitě bychom ale rádi dělali více filmů a zvedali laťku o film ročně. „ řekl Feige.

Jaká bude další fáze Marvelu? Zatím víme, že Ant-man je naplánován na 15. července 2015, Captain America 3 na 6. května 2016. Pak jsou tu projekty, které zatím nemají jméno, ale je jasné, že budou v roce 2016 a 2017. Co by to mohlo být? Mluví se o Doctor Strange a Thorovi 3, ale nic nebylo potvrzeno. Je ale téměř jisté, že do těchto dvou filmů by se mohli u Marvelu pustit. Také se spekuluje, že by mohl vzniknout sequel ke Strážcům galaxie, nebo Planet Hulk a Ms. Marvel. To už jsou ale jen pouze a jenom spekulace a přání fanoušků. S jistotou ale na řadu přijde i třetí pokračování Avengers, a to buď v roce 2018 nebo 2019.

Jakými filmy a hrdiny tedy vyplní Marvel mezery? Budou vyrábět opravdu více filmů ročně? Nechme se překvapit. Určitě mají z čeho čerpat.