J. J. Abrams chce Lupitu Nyong’o do Star Wars 7

Příští rok by do kin měly přijít nové Hvězdné války a sice s pořadovým číslem 7. Poprvé v historii Star Wars nevlastní práva na film společnost Lucasfilm Limited, ale Walt Disney Pictures.

The 86th Annual Academy Awards Press Room
Lupita Nyong’o si za svou roli ve filmu 12 let v řetězech vysloužila Oscara.

J.J. Abrams chce do nových Star Wars pouze ty nejlepší herce. Zatím úspěšně prošel pouze Adam Driver, který si zahraje zatím neblíže specifikovaného záporáka. V současných dnech si vyhlédl Lupitu Nyong’o, čerstvou držitelku Oscara za vedlejší hereckou roli ve filmu 12 let v řetězech. Byl to pro ni filmový debut na velkém plátně a jak to tak vypadá, její herecká kariéra půjde hodně vysoko. Nyní jí můžete vidět ve filmu Non-stop s Liamem Neesonem.

Sám režisér herečku navštívil a podle všeho se domlouvali na možném účinkování. Není ale zatím jisté, o jakou roli by se jednalo. J. J. Abrams se chce v novém filmu soustředit na novou generaci hrdinů, ale rád by do filmu dostal i dřívější herecké hvězdy jako Marka Hamilla, Carrie Fisher anebo Harrisona Forda.

Film tedy režíruje J.J. Abrams, který má na svém kontě filmy jako Star Trek nebo Super 8. Scénář píše spolu s Lawrencem Kasdanem. Na filmu se bude podílet jako producent a poradce i George Lucas. Celosvětová premiéra je naplánována na 18. prosince 2015.