Fox věří Fantastické čtyřce: Dvojka už má datum premiéry

U Foxu zřejmě rebootu série o týmu čtyř superhrdinů hodně věří. První díl ještě ani nezamířil do kin a přesto bylo oznámeno datum premiéry pokračování. Druhý díl Fantastické čtyřky uvidíme od 14. července 2017, takže můžeme čekat, že se popere s někým s již nyní přeplněného komiksového katalogu. Klidně může jít o Justice League, která by se měla podle některých zvěstí natáčet zároveň s pokračováním Muže z oceli, které půjde do kin o rok dřív.

Fantastická čtyřka (2015) - obsazení
Zleva: Kate Mara, Michael B. Jordan, Miles Teller a Jamie Bell

Je zajímavé sledovat, jak si Fox za svým filmem stojí. Obsazení hlavní čtveřice v podobě Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell a Michael B. Jordan totiž vyvolalo mezi fanoušky několik vln nevole. V nebezpečných vodách internetových fór se tak začaly objevovat nářky na podobu Kate Mary, nevhodnost Milese Tellera a především na barvu pleti Michaela B. Jordana. Skalní příznivci komiksu prostě nedokázali přenést přes srdce, že by Human Torch měl být Afroameričan. U Foxů toho ovšem o vzhledu postav vědí víc a nám nezbývá nic jiného než věřit v jejich rozhodnutí, a že oni sami si věří hodně.

Kromě druhé Fantastické čtyřky se do kin v roce 2017 dostane i pokračování Wolverina od Jamese Mangolda. Ten se nechal po premiéře loňského filmu slyšet, že práce na pokračování započne, až se najde dostatečně atraktivní příběh. Doufejme, že se režisérovi podařilo najít něco zajímavějšího než bylo putování Wolvieho po Japonsku minulé léta. Takže si v kalendáři zakroužkujte 3. března 2017, abyste o rozzuřeného drsňáka nepřišli.

Spolu s dvěma pokračováními si Fox zarezervoval i datum 18. července 2018, které je zatím zahaleno oparem spekulací. Studio oznámilo, že jde o komiksový projekt, založený na licenci od Marvelu. Nabízí se již dlouho plánovaná sólovka Deadpoola, kterou by určitě viděli rádi všichni, co čekají na další film ve stylu Scotta Pilgrima. Filmové dobrodružství Deadpoola by se totiž podle některých zdrojů mělo inspirovat jeho videoherním zpracováním, ve kterém hlavní hrdina ví, že je ve videohře a dává to patřičně najevo.

Deadpool (komiks)
Dočká se Deadpool svého vlastního snímku?

Jako větší sázka na jistotu se ovšem jeví odpověď na Avengers a Justice League v podobě týmovky, která spojí X-Meny a Fantastickou čtyřku. Ani jeden z těchto týmů není veřejností vnímán na stejné úrovni jako týmy kolem Captaina Americy a Supermana, a protože o svoji velkou týmovku se chce pokusit i Sony, Fox by bez takového filmu v právě probíhajících komiksových závodech zůstal dost pozadu. A možná se nakonec ke dvěma týmům vetře i ten Deadpool…