Disney oznámilo dva nové filmy: Auta 3 a Úžasňákovi 2

Walt Disney pictures hodlá pokračovat v něčem, co fungovalo. Jedny z nejúspěšnějších animovaných filmů se vrátí na filmové plátno. Co zatím víme o návratu Aut a rodiny Úžasňáků?

incredibles-cars-slice
Úžasňákovi a Auta.

Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Disney Robert A. Iger dnes oznámil, že studio Pixar (dceřinná společnost Walt Disney pictures) pracuje na pokračování úspěšného filmu Auta, stejně jako na druhém díle o rodině superhrdinů s názvem Úžasňákovi.

První díl Aut byl vydán v roce 2006 a celosvětově vydělal 461 milionů dolarů. Druhé pokračování vyšlo v roce 2011 a co se týče výdělků, bylo ještě úspěšnější než první díl. S 560 miliony dolary patří mezi nejziskovější animované filmy všech dob. Nehledě na to, že Auta vydělávají miliony na reklamních předmětech, jako jsou plyšové hračky, stavebnice Lego a jiné dětské hry. Co se týče ale třetího dílu, zatím nejsou žádné bližší informace co se týče režírování, děje a podobně. Plánované datum vydání je v roce 2018.

Blesk McQueen, Burák a další oblíbená auta se vrátí ve třetím pokračování
Blesk McQueen, Burák a další oblíbená auta se vrátí ve třetím pokračování

Brad Bird, režisér a scénárista Úžasňáků, začal psát scénář i pro druhý díl. Zatím ale není jasné, zda-li se na něm bude podílet i jako režisér. Fanoušci si pokračování populární rodinky přáli už po prvním díle, který byl vydán před 10 lety. Jak moc se práce hne, to nevíme, ale Disney studios se teď soustředí na film Tomorrowland, který je naplánován na květen 2015. Podle všeho Úžasňákovi 2 nevyjdou dříve než v roce 2019.

Celá rodinka superhrdinů se dočká svého druhého pokračování
Celá rodinka superhrdinů se dočká svého druhého filmu

Bohužel si tedy budeme muset na pokračování obou dvou animovaných filmů počkat. Určitě je ale důvod čekat, protože jak Auta, tak Úžasňákovi jsou jedny z nejlépe hodnocených animáků všech dob. Myslím, že se máme na co těšit.