Chris Evans si chce odpočinout od herectví

Chris Evans, nejvíce známý pro své role Kapitána Ameriky nebo Human Torche z filmu Fantastická čtyřka, se nedávno rozhodl, že skončí s herectvím. Evansovi je 32 let a dalo by se říci, že jeho kariéra teprve začíná a tak toto rozhodnutí je pro fanoušky docela šok. Jak to tedy bude vypadat?

Chris Evans.
Chris Evans.

Chris Evans už kdysi naznačil, že by si chtěl na nějakou dobu od herectví odpočinout a zaměřit se spíše na režírování. V nedávném rozhovoru potvrdil, že si od herecké kariéry potřebuje odpočinout a vysvětlil důvod jeho rozhodnutí.

„Pokud vůbec budu hrát, bude to pouze pod kontraktem od Marvelu, anebo budu režírovat. Neumím se totiž představit, že bych točil něco jiného, než k čemu jsem zavázán smlouvou. Herectví je velice náročné. Kdybych si nedal pauzu, byl bych sám proti sobě. Sice je to náročné a únavné, ale jsem rád, že jsem se nakonec stal hercem. Herectví je jen kousek jedné velké skládanky. Je to jako byste pomohli koupit dárek, ale nevíte přesně jaký, a tak se vrátíte a podíváte na film. Někdy je to hezké, někdy ale tragické.“

Jeho kontrakt na šest filmů od Marvelu vyprší v roce 2017. V tomto bodě by mohlo nastat, že mu studio nabídne obrovské množství peněz, jen aby se vrátil, protože jako Kapitán Amerika se stal velice populární a fanoušci by o něj neradi přišli. Zatím to ale vypadá, že herec odmítne všechny herecké nabídky. Jeho agent ho sice nabádal k tomu, aby změnil názor, ale Evans se nenechal dlouho přemlouvat a odbyl ho. Vypadá to, že je pevně rozhodnut razantně změnit svoji kariéru. Po vypršení smlouvy tedy pověsí hereckou kariéru na hřebík a začne se tedy věnovat režii. Tento rok si již odbude svůj režijní debut ve filmu 1:30 Train, kde si i sám zahraje. Takže je tu šance, že Evanse na plátně kin uvidíme, i když to bude pouze v jeho filmech.

Captain America
Captain America

Ještě než ale filmové řemeslo odloží, budeme ho moci vidět v Captain America: Návrat prvního Avengera. V našich kinech bude k vidění o 3. dubna 2014. A co si myslíte o jeho rozhodnutí? Bude Vám chybět? Nebo se naopak těšíte na Chrise jako na režiséra?