Sony chce každý rok nový film se Spider-Manem

The Amazing Spider-Man

U Sony si zřejmě všimli úspěchu marvelovského filmového univerza a tak začali vymýšlet, jak se k takové hoře peněz taky přiblížit. Před nedávnem jsme se dozvěděli, že se chystá samostatný film o Venomovi a padoušská týmovka Sinister Six. V přípravách jsou i další dva díly hlavní série o Spider-Manovi. A aby toho nebylo málo, japonské filmové studio se vytasilo s prohlášením, že na film s pavoučím mužem se můžeme těšit každý rok.

The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man

Tenhle nový plán by měl pravděpodobně započít s vydáním The Amazing Spider-Mana 3 v roce 2016. Ani jeden ze zmíněných spin-offů se totiž nepodaří dokončit do příštího roku. Nejpravděpodobnějším kandidátem na premiéru v roce 2017 se zdá Kurtzmannův Venom. Režisér a scénárista Sinister Six, Drew Goddard, se totiž nyní plně věnuje marvelovskému seriálu Daredevil. Šestičlennou sebranku padouchů bychom měli v kinech vidět až v roce 2019, rok po čtvrtém Spideym. Co přinese vzdálenější budoucnost, můžeme jen spekulovat.

Že vám z toho všeho jde hlava kolem? Tak to se raději přesuneme ke krapet klidnějším zprávám. Marc Webb byl totiž potvrzen jako režisér třetího dílu The Amazing Spider-Mana. Tímto logickým krokem tak dostane šanci zkompletovat svojí trilogii, tak jak to před ním provedl Sam Raimi. Je ale otázkou, kdo se o sérii postará po něm. Webb totiž zřejmě po třetím dílu odejde a mohl by s sebou strhnout i většinu hereckého obsazení.

Například představitel hlavní role Andrew Garfield má smlouvu jen na první tři díly, stejně jako většina ostatních. Garfield se navíc již v minulosti rozpovídal o tom, že po třetím dílu by chtěl s rolí Spideyho skoncovat. Tohle zřejmě Sony trochu naruší vizi jednotné série, ale dává nám naději, že by se herci v komiksových rolích opravdu mohli měnit po vzoru Jamese Bonda a nemuseli bychom sledovat nekonečné rebootování.