Další Shrek pravděpodobně vznikne

Naposledy jsme Shreka spatřili před pěti lety

Kolik jich už bylo? Čtyři? Do toho ještě televizní speciály a spin-off Kocoura v botách. Slavný zelený hrdina studia DreamWorks z filmového prostředí prostě jen tak nezmizí. Příští rok navíc v Londýně vznikne první Shrekova atrakce pro celou rodinu, která se v následujících devíti letech rozroste o dalších šest. Důležité ale pro nás je, že páté dobrodružství zlobra Shreka vznikne, leč se s jeho návratem nebude nikterak pospíchat.

Naposledy jsme Shreka spatřili před čtyřmi lety
Naposledy jsme Shreka spatřili před čtyřmi lety

„Nechali jsme je trochu odpočinout, ale můžete si být jisti, že další kapitola ve Shrekově sérii bude. Ještě jsme neskončili, a co je důležitější, Shrek taky,“ prohlásil Jeffrey Katzenberg, ředitel DreamWorks, v rozhovoru s Fox Business Network.

Shrek poprvé zavítal do kin v roce 2001 a hned to skončilo Oscarem za nejlepší animák roku. Snímek tehdy vydělal téměř půl miliardy dolarů s 60milionovým rozpočtem. Sequel o tři roky později dokázal své diváky opět potěšit, a co víc, vydělal celosvětově 919 milionů dolarů, avšak s téměř trojnásobným rozpočtem oproti minule. Shrek třetí na poli financí rovněž nezklamal, kvalita snímku však šla výrazně dolů. Zvonec a konec, což je podtitul „čtverky“, nakonec lehce napravil svou reputaci a opět vydělal tři čtvrtě miliardy. Vznik pátého pokračování tak snad nemůže být žádným překvapením.