Čekají nás další dva díly Indiana Jonese s Harrisonem Fordem?

Harrison Ford je frajer. Populární jednasedmdesátiletý herec má za svoji kariéru na kontě tucet ikonických rolí, díky kterým je jeho herecká sláva opravdu nesmrtelná. Z těch základních jmenujme například Hana Sola, Ricka Deckarda (Blade Runner), dr. Richarda Kimbla v Uprchlíkovi nebo Indiana Jonese. Posledně jmenovaná postava si v roce 2008 po dlouhé době vysloužila pokračování, a i když Království křišťálové lebky nesklidilo takové ovace, jaké by si asi přálo, tak popularita slavného archeologa nijak zvlášť neklesla. Ba naopak, začalo být vyhlíženo další pokračování, kterým by si Indiana Jones napravil reputaci. Toho se možná v nejbližší době dočkáme. A možná rovnou dvou!

Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy, Chrám zkázy, Poslední křížová výprava a Království křišťálové lebky - to jsou čtyři díly slavné dobrodružné série
Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy, Chrám zkázy, Poslední křížová výprava a Království křišťálové lebky – to jsou čtyři díly slavné dobrodružné série

Jak už nejspíš víte, tak je Fordovo jméno často skloňováno s případnou účastí v nové trilogii Hvězdných válek. Práva na tuto legendární sérii vlastní studio Disney, pod které spadá od prosince i akční archeolog. Velmi aktivně se tedy diskutuje, že zástupci studia předloží herci zajímavou smlouvu, která bude zaručovat jeho účinkování v Hvězdných válkách a také ve dvou filmech s Indiana Jonesem. Ty by se měly natáčet na jeden zátah, zřejmě kvůli poměrně pokročilému věku hlavního hrdiny a do kin by pak šly dva celovečerní snímky.

Harrison Ford letos v červenci oslaví 72. narozeniny
Harrison Ford letos v červenci oslaví 72. narozeniny

Tohle všechno sice zní moc hezky, ale nutno říct, že všechno je zatím pouze v průběhu vyjednávání. Harrison Ford není ještě oficiálně potvrzen, že si roli Hana Sola zopakuje a pokud se se studiem nakonec nedohodne, padne tím pravděpodobně i Indiana Jones. Doufejme, že všechny zainteresované strany najdou ve finále společnou řeč a v nejbližších letech spatříme Harrisona Forda jak v předaleké galaxii, tak ve svém klasickém klobouku a s bičem u pasu.