Avengers 2 fasují dalšího superhrdinu

Všichni víme, že britský herec Paul Bettany (Master & Commander, Wimbledon) patří do marveláckého universa stejně zásadně, jako jiné hlavní postavy typu Iron Mana nebo Thora. Jeho hlasem mluví J.A.R.V.I.S. – počítačový systém Tonyho Starka – a byl tedy součástí celé série Iron Man a také úspěšných Avengers z roku 2012. Nyní se však jeho postava dočká zajímavého upgradeu. Podle Daily Mail se v pokračování Avengers objeví další superhrdina a to android The Vision, kterému propůjčí tvář/hlas/celé tělo právě Paul Bettany.

Paul Bettany v nových Avengers zřejmě vymění J.A.R.V.I.S.e za The Visiona
Paul Bettany v nových Avengers zřejmě vymění J.A.R.V.I.S.e za The Visiona

Některé zdroje uvádějí, že se J.A.R.V.I.S.e nějakým způsobem zmocní sám velký Ultron (hlavní padouch sequelu) a promění ho v zlého antihrdinu Visiona. V komiksovém světě je však jeho existence mnohem více diskutabilní. Někdy jde o výhradně robotickou postavu, někdy o polo-robota/polo-člověka a objevuje se jak na straně dobra, tak jako jeden z hlavních nepřátel hrdinů z Avengers. Uvidíme, jak jeho maličkost Joss Whedon zakomponuje do už tak postavami velmi nabitého filmu. Sluší se zmínit fakt, že jeden čas se dokonce uvažovalo, že Ultronem bude právě zlotřilý J.A.R.V.I.S., ale po obsazení Jamese Spadera z této možnosti sešlo.

Očekávaný trhák Avengers: Age of Ultron si odbude svoji premiéru prvního května 2015. Napjatě vyhlížené pokračování komiksového hitu již dříve přibralo postavy jako Quicksilvera, Scarlet Witch nebo Barona von Struckera. The Vision se zřejmě zařadí po jejich boku do jednoho z největších blockbusterů příštího léta.