Zahanbený Herkules propadl ve všech směrech

Zrození legendy jsme si představovali jinak

Řeč je o Herkulovi režiséra Rennyho Harlina, kde si hlavní roli střihl Kellan Lutz. Snímek totiž už zavítal do amerických kin, kde po prvním týdnu docela vyhořel. Naopak se nadmíru dařilo novince Petera Bergera Na život a na smrt (Lone Survivor), které stačilo málo a trhla by lednový rekord.

Zrození legendy jsme si představovali jinak
Zrození legendy jsme si představovali jinak

Válečný film Na život a na smrt se trochu nečekaně objevuje na samém vrcholu víkendových tržeb. Snímek již vydělal 38 milionů dolarů a jde tak o druhý nejvyšší start v historii měsíce ledna. Lépe se už jen dařilo Monstru v roce 2008, které začínalo s 40 miliony dolarů. Na život a na smrt však do zbytku světa teprve zavítá a tak se očekává, že by výdělky mohly ještě raketově stoupat. Rozpočet snímku navíc dělal 40 milionů dolarů, díky čemu si Peter Berg může mnout ruce.

Druhá příčka patří pohádce Ledové království, která kroutí v kinech již osmý týden. Nyní dokázala vydělat dalších 15 milionů dolarů, celosvětově to již dělá 712 milionů dolarů. Psát o jejím umístění každý týden je už trošku otravné…

Vlk z Wall Street Martina Scorseseho by si určitě zasloužil lepší umístění. I tak ale jeden z nejlepších filmů roku 2013 vydělal už celosvětově 97 milionů dolarů, z toho 9 v uplynulém týdnu, což stačilo na třetí pozici. Snímek si tak už téměř vydělal na svůj rozpočet 100 milionů dolarů a čísla určitě půjdou ještě hodně nahoru.

Čtvrtý je vzpomínaný Herkules: Zrození legendy. Ten kromě odporné kritiky totiž propadl i v tržbách. 70milionový snímek začal svou pouť v kinech na 8, 6 milionech dolarů a to je proklatě málo.

Špinavý trik, další adept na některého zlatého plešouna, obsadil tentokrát pátou pozici. Snímek si připsal na účet dalších 8, 6 milionů dolarů, celosvětově již vydělal 119 milionů dolarů, což je téměř trojnásobek svého rozpočtu.

Hobit: Šmakova dračí poušť (víkend: 8 milionů, celosvětově: 808 milionů)
Blízko od sebe (víkend: 7, 3 miliony, celosvětově: 11 milionů)
Zachraňte pana Bankse (víkend: 6, 5 milionů, celosvětově: 78 milionů)
Paranormal Activity: Prokletí (víkend: 6, 3 miliony, celosvětově: 63 milionů)
Zprávař 2 (víkend: 6 milionů, celosvětově: 158 milionů)