Robert Downey Jr. chce Mela Gibsona a Jodie Foster do Avengers

Robert Downey Jr. jako Tony Stark v Iron Man 3

Pravděpodobně nejoblíbenější z Avengerů, Robert Downey Jr. alias Iron Man, je známý tím, že do svých filmových projektů rád tlačí své nejlepší kamarády. Výborným příkladem je Iron Man 3, kterého zrežíroval Shane Black. Ten s Downeym již v minulosti spolupracoval na Kiss Kiss Bang Bang, kde se z obou stali skvělí přátelé. Robert Downey Jr. se ale také nechal slyšet, že by do některého z příštích snímku Marvelu rád dostal dlouholeté kamarády Mela Gibsona a Jodie Foster.

Jodie Foster a Mel Gibson
Jodie Foster a Mel Gibson

Zajímavá zpráva sice nepochází z oficiálních zdrojů komiksového velikána, rozhodně ale stojí za publikaci. Robert Downey Jr. by prý totiž udělal všechno, jen aby si jeho dva jmenovaní kamarádi mohli také užít roli v některé z velmi úspěšných komiksových adaptací. Se samotnou Jodie Foster by prý studio Marvel nemělo žádný problém, s Gibsonem to je však už jiná káva. V Marvelu prý totiž nezapomínají na minulost Mela Gibsona, když se velmi silně hlásil k antisemitismu a docela si tím pošramotil své jméno.

Robert Downey Jr. jako Tony Stark v Iron Man 3
Robert Downey Jr. jako Tony Stark v Iron Man 3

Podle všeho už Robert Downey Jr. tlačil kolegu Gibsona do role amerického prezidenta v Iron Manovi 3, nakonec ale roli dostal William Sadler.

Robert Downey Jr. má v současnosti smlouvu v Marvelu na dalších pět let. Jako Tonyho Starka jej spatříme určitě v Avengers: Age of Ultron i Avengers 3. Druhé pokračování komiksové týmovky vlétne do kin 30. dubna 2015, opět v režii Josse Whedona.