Quentin Tarantino podává žalobu za vyzrazení scénáře k The Hateful Eight

Quentin Tarantino žádá odškodnění za zveřejnění scénáře k The Hateful Eight

Horké téma posledních dní – únik scénáře k připravovanému filmu Quentina Tarantina The Hateful Eight – se dostává do dalších obrátek. Slavný a momentálně velmi naštvaný režisér Nespoutaného Djanga hodlá žalovat internetový server Gawker za zveřejnění a prozrazení scénáře k plánované kovbojce. Stránky přišly s článkem o zmíněném úniku, který byl následně doplněn internetovým odkazem na jiný server, který nabízel práci volně ke stažení. Western The Hateful Eight měl začít vznikat až na začátku příští zimy, ale kvůli zamotaným obstrukcím kolem nechtěného putování rukopisu po celém Hollywoodu se příprava filmu ruší úplně. Bližší podrobnosti k nedávným událostem čtěte zde.

Quentin Tarantino žádá odškodnění za zveřejnění scénáře k The Hateful Eight
Quentin Tarantino žádá odškodnění za zveřejnění scénáře k The Hateful Eight

Tarantino v žalobě, kterou podal v pondělí tento týden, žádá odškodnění ve výši milion dolarů. Zmiňuje také server AnonFiles.com, kde se 146 stránkový první náčrt scénáře objevil volně ke stažení. Proti žalobě se ostře ohradil šéfredaktor Gawkeru, který zásadně popírá porušení autorských práv, na které upozorňují Tarantinovi právníci. Výše zmíněný server však přišel také s verzí, ve které označil samotného Tarantina zodpovědného za únik scénáře, což by mu vyneslo značnou pozornost médií. Vzhledem k bulvární povaze Gawkeru bych však toto tvrzení bral s velkou rezervou.

Zdá se, že je tedy zaděláno na nefalšovaný soudní spor, který však nic nemění na tom, že The Hateful Eight  asi opravdu nikdy nevznikne a fanoušci padesátiletého režiséra, scénáristy a herce tedy musí očekávat jiný film.