Napíše Lawrence Kasdan nový příběh Boba Fetta?

Boba Fett

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Star Wars uvidíme od roku 2015 v kinech každoročně. Plnohodnotné sequely budou následovat vždy s dvouletým odstupem a mezeru mezi nimi budou zaplňovat spinoffy, zaměřující se na vedlejší postavy ságy. Jíž dříve se mluvilo o tom, že nejpravděpodobnější, a mnoha fanoušky určitě nejvymodlenější, šanci na vlastní film má legendární námezdní lovec Boba Fett.

Boba Fett
Boba Fett

Nyní se režisér filmu Metalocalypse Jon Schnepp podělil se světem o jednu velice vítánou informaci: „Jedním ze spinoffů je ten o Bobba Fettovi. Vím to. Vím to naprosto jistě. Nechci jmenovat svůj zdroj, ale vím, že scénář k filmu napíše Lawrence Kasdan.“ Kasdan v minulosti spolupracoval na scénářích páté a šesté epizody, takže tahle volba zní docela logicky. Scénárista stál u zrodu postavy a z téhle zkušenosti může čerpat.

O snímku samozřejmě stále neexistuje žádné oficiální info, pohybujeme se pouze v oblasti spekulací. Jako nejlogičtější rozhodnutí studií se zdá premiéra hned rok po regulérní sedmé epizodě. Tomu nasvědčuje fakt, že o tomhle filmu toho slýcháme hodně, o ostatních potenciálních projektech s Hanem Solem a Yodou se toho moc nenamluví. Jenom čas odhalí, zda to tak opravdu je, nebo zda-li v Lucasfilmu nekutí něco úplně jiného a nám podsouvají promyšlené kachny.