Michael Douglas je taky Ant-Man

Michael Douglas

Ne, nespletl jsem si superhrdinu ani herce. Přestože studio Marvel již dříve ohlásilo, že Ant-Mana ztvární Paul Rudd, dnes se to samé studio vytasilo s oznámením, že Ant-Mana bude hrát i Michael Douglas. Jak je to možné?

Michael Douglas
Michael Douglas

Režisér snímku před několika dny vyvěsil na svůj twitter fotku z kresleného seriálu Avengers: The World’s Mightiest Heroes. Snímek pocházel z epizody, jež se volně inspiruje legendárním komiksem Marvel Premiere #47. V něm je původnímu Ant-Manovi Hanku Pymovi ukradeno jeho zmenšovací zařízení zlodějem Scottem Langem, jež se poté stává novým mravenčím mužem. A jak je vidno, z této  zápletky čerpají i scénaristé filmu Paul Cornish a Edgar Wright, který film i režíruje. Potvrzuje se tak teorie, o které se spekulovalo už od srpna minulého roku.

Ant-Man
Ant-Man

Michael Douglas si zahraje původního Ant-Mana, Hanka Pyma, který své zařízení vynalezl již v šedesátých letech. Můžeme se tak dočkat i flashbacků, ve kterých by se mohla pro změnu objevit mladá verze Hanka Pyma. Ant-Manů přece není nikdy dost, že?  Douglas je další hvězdou velkého formátu, která se usadí v marveláckém filmovém světě. Po zlanaření Anthonyho Hopkinse a Roberta Redforda je Douglas dalším důkazem toho, že tenhle filmový svět opravdu nemá malé ambice.