Luke a spol. v hlavních rolích sedmé epizody Star Wars

Velký návrat staré party?

Přestože sedmou epizodu kultovní ságy uvidíme v kinech až v prosinci 2015, dění kolem filmu by mohlo nezasvěcenému člověku značit, že je snímek mnohem blíže. Nedávno prolétlo éterem, že roli v chystaném velkofilmu by si měl zahrát Jesse Plemons. Nyní se vynořila další várka jmen: své role v sedmé epizodě by se mohli dočkat Michael Fassbender, Hugo Weaving a Adam Driver. Ta nejdůležitější novinka ale spočívá v dramatické změně scénáře. Jako hlavních postav bychom se totiž měli dočkat ústřední trojice ze staré trilogie, Lukea Skywalkera, Hana Sola a princezny Leiy, ne jejich potomků, jak naznačoval již zamítnutý starý scénář.

Velký návrat staré party?
Velký návrat staré party?

Původně se psaním scénáře začínal Michael Arndt, autor scénáře k třetímu Toy Story, sci-fi Oblivion nebo Oscarem oceněné Malé Miss Sunshine, v jehož verzi byly opravdu hlavní role přiřknuty nové generaci vesmírných hrdinů. Na podzim ovšem práci z časových důvodů převzala dvojice Lawrence Kasdan a režisér J.J. Abrams. Arndtův scénář zjevně dost překopali a jao výsledek se můžeme těšit na návrat starých hrdinů.

Michael Fassbender, Adam Driver a Hugo Weaving
Michael Fassbender, Adam Driver a Hugo Weaving

Důvodem k navrácení se ke starým známým je Abramsova touha nabídnout fanouškům jeden velký pocit nostalgie a poslední závěrečnou jízdu se starou partou. Další dvě epizody trilogie by se pak měly plně soustředit na další generaci, se kterou původně pracoval Arndt. Líbí se vám změna obsazení hlavních rolí nebo byste raději viděli dobrodružství nových hrdinů?