Batman vs. Superman penězi nešetří

Batman vs. Superman

Nahlédnutí do dokumentů Michigan Film Office odhalilo, že chystaný Batman vs. Superman utratí pouze v americkém státě Michigan, konkrétněji v Detroitu, celých 131 milionů dolarů. Natáčení se totiž za několik týdnů přesouvá do největšího města zmiňovaného státu, které se v posledních letech díky krachu automobilového průmyslu proměnilo v město duchů. Filmová studia tak do města přinesou jak tolik potřebné finance, tak i šest tisíc nových pracovních pozic.

Batman vs. Superman
Batman vs. Superman

Hlavní novinkou je pro nás ale to obrovské množství peněz, které hodlají tvůrci utratit pouze v jedné lokaci natáčení. Když vezmeme v potaz, že tvůrčí proces filmu teprve začíná, dojdeme k logickému závěru, že Batman vs. Superman bude hodně drahý film. V těchto 131 milionech je zahrnuto pouze samotné natáčení scén, a to pouze v Detroitu. Další výdaje spolkne natáčení v dalších lokacích, vizuální efekty a marketing. Celý rozpočet filmu bude tedy přinejmenším dvakrát takový. Muž z oceli stál 225 milionů, takže můžeme čekat, že jeho pokračování bude ještě epičtější a nacpanějšími vizuálními orgiemi.

Henry Cavill jako Superman
Henry Cavill jako Superman

Nátačení bude v Motownu probíhat i přímo v exteriérech, takže se můžeme v blízké budoucnosti těšit, díky všudypřítomným čumilům, na konečné potvrzení vzhledu kostýmů obou hlavních postav. O těch jsme se dozvěděli to, že Supermanův (Henry Canvill) kostým bude jen lehce pozměněn, zatímco oblek netopýřího muže (Ben Affleck) nebude připomínat nic, s čím jsme zatím měli tu čest. Během natáčení v Detroitu se snad už i rozsekne jaké další komiksové postavy ze stáje DC se dočkají svého debutu v novém filmovém univerzu. Padla už jména většiny členů Justice League, „potvrzená“ je z celé té směsice zatím jen Wonder Woman (Gal Gadot).