Batman vs. Superman: Alfred a Lex Luthor jsou obsazeni!

Stále sice neznáme oficiální název filmu Batman vs. Superman, přesto se pomalu odtajňují informace ohledně obsazení hlavních postav. Po ohlášení Bena Afflecka a Gal Gadot do rolí Batmana a Wonder Woman, se konečně dozvídáme, kdo si zahraje neméně důležité postavy – Lexe Luthora a Batmanova prošedivělého komorníka. Zapomeňte však na perníkového Bryana Cranstona i Joaquina Phoenixe, novým holohlavým nepřítelem Muže z oceli je totiž Jesse Eisenberg, Alfreda si pak střihne Jeremy Irons.

Jesse Eisenberg a Jeremy Irons
Jesse Eisenberg a Jeremy Irons

„Lex Luthor je často považován za nejznámějšího Supermanova nepřítele, jehož nechutná pověst mu předchází od roku 1940. Na Lexovi je skvělé to, že existují určité hranice, aby se nestal stereotypním padouchem. Je to komplikovaná a propracovaná postava, jejíž intelekt a bohatství ho řadí jen k několika smrtelníkům, kteří jsou schopni Supermana přemoci.  Mít Jesseho nám dovoluje prozkoumat Lexův charakter v novém a nečekaném směru,“ prozradil Zack Snyder.

Režisér snímku se také vyjádřil k obsazení Jeremyho Ironse: „Jak všichni víme, Alfred je pro Bruce Waynea nejlepším přítelem, spojencem, mentorem a  ušlechtilým opatrovníkem. Je naprosto důležitým prvkem při přeměně Bruce Waynea na Batmana. Je nesmírná čest mít tak zkušeného a talentovaného herce, který převezme tuto důležitou roli. Muže, mentora, který střeží pravé tajemství Bruce Waynea.“

Očekávanou komiksovou jízdu Batman vs. Superman spatříme v kinech od 28. dubna 2016, opět v režii Zacka Snydera. Co ovšem také stojí za pozornost, je fakt, že v projektu tentokrát žádným způsobem nefiguruje jméno Christophera Nolana, který měl Muže z oceli z minulého roku pod palcem, alespoň, co se týče produkce. Scénář Davida S. Goyera v současné době stále upravuje oscarový scénárista Chris Terrio (Argo).