Avengers 2: Padouch Baron Strucker obsazen!

Nedávno jste mohli zaznamenat, že v pokračování veleúspěšného hitu Avenegers z roku 2012 nebude pouze jeden hlavní záporák, ale hned (nejméně) dva. Mocný Ultron s hlasem Jamese Spadera dostane padoušského kolegu Barona Wolfganga Von Struckera. Geniální, nelítostný a nezničitelný nacistický oficír z dílny H.Y.D.R.A. se utká s Hulkem nebo Thorem a nyní dostal konečně i filmovou tvář.

Baron Wolfgang von Strucker
Baron Wolfgang von Strucker

Thomas Kretschmann, jehož jméno vám asi nebude příliš povědomé, ale vězte, že ve spoustě filmů z druhé světové války se tento výrazný herec objevil v některé z vedlejších nebo hlavních rolí. Jmenujme například jeho účast v Pádu Třetí říše, Valkýře, Pianistovi, Stalingradu nebo Adolfu Eichmannovi. Jeho poslední výraznější filmový zářez je z loňského roku, kdy se začal objevovat jako Abraham van Helsing po boku Jonathana Rhyse Meyerse v seriálovém Draculovi. Myslím si, že v tomto ohledu odvedl casting Marvelu velmi dobrou práci. Někoho jako Kretschmanna si dovedu představit, že pořádně zatápí hrdinům z Avengers.

Nacističtí důstojníci. Těmito rolemi si získal Thomas Kretschmann své jméno v Hollywoodu
Nacističtí důstojníci. Těmito rolemi si získal Thomas Kretschmann své jméno v Hollywoodu. Zde jako major Otto Remer ve Valkýře Bryana Singera

Samotný snímek Avengers: Age od Ultron vstoupí do kin v květnu 2015. Počítejte s návratem všech známých tváří z prvního dílu a také s postavami těch, kteří s tímto sequelem zažijí svoji filmovou premiéru – Ultron (Jamese Spader), Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) a Scarlet Witch (Elizabeth Olsen).