Žebříček: Paul Walker patří mezi 10 nejvýdělečnějších herců roku 2013

Paul Walker, Dwayne Johnson a Vin Diesel

Magazín Forbes si opět posvítil na zvučná jména Hollywoodu. Tentokrát však ne na samotné výdělky filmových hvězd, nýbrž na to, kteří herci se letos upsali nejvýdělečnějším filmovým projektům. Celému žebříčku vládne Dwayne Johnson, kterého jsme měli možnost spatřit v Rychle a zběsile 6, GI Joe: Odvetě a Bayově Krvi a potu. Celkem jeho snímky vydělaly 1, 3 miliardy dolarů a porazil tak například Roberta Downeyho Jr., který se svým třetím Iron Manem nastřádal 1, 2 miliardy dolarů. Třetí příčku uzavírá Steve Carell a to především díky animáku Já, padouch 2.

Paul Walker, Dwayne Johnson a Vin Diesel
Paul Walker, Dwayne Johnson a Vin Diesel

Z hereček se nejlépe umístila Sandra Bullock. Ta si letos střihla roli v Gravitaci a v komedii Drsňačky, které dlouho vládly americkým kinům. Druhou ženou v žebříčku je Jennifer Lawrence uzavírající nejlepší desítku a to kvůli úspěšnosti druhých Hunger Games.

Za Sandrou Bullock se umístil i Paul Walker. Ten se kromě vysokorozpočtového Rychle a zběsile 6 objevil ve třech dalších menších projektech (Hours, Pawn Shop Chronicles, Vehicle 19).

  1. Dwayne Johnson – $1, 3 miliardy dolarů
  2. Robert Downey Jr. – 1, 2 miliardy dolarů
  3. Steve Carell – 964 milionů dolarů
  4. Vin Diesel – 887 milionů dolarů
  5. Sandra Bullock – 862 milionů dolarů
  6. Paul Walker – 789 milionů dolarů
  7. Billy Crystal – 743 milionů dolarů
  8. John Goodman – 743 milionů dolarů
  9. Chris Hemsworth – 701 milionů dolarů
  10. Jennifer Lawrence – 700 milionů dolarů