Venom a Sinister Six dostanou vlastní filmy

Venom

Filmové oddělení společnosti Sony dnes vypustilo do světa velkou zprávu, kterou budou zvláště potěšeni fandové pavoučího muže. Na plátna kin se totiž dostanou minimálně dva spinoffy ze světa Spider-Mana. Jeden se bude točit kolem padoucha, již představeného ve třetím dílu Raimiho trilogie, Venoma. Ten druhý si vezme na paškál rovnou šest zloduchů na jednou a poprvé v historii hraného Spider-Mana sestaví na plátně zločineckou skupinu Sinister Six.

Venom
Venom

O filmu o Venomovi se mluví už dlouhá léta, přesněji řečeno asi od natočení Spider-Mana 3. Po diváckém neúspěchu filmu, který odehnal Sama Raimiho od komiksových filmů, se zdálo, že film o mimozemském symbiontovi nakonec nebude. Šéfové studií ale zjevně věří v to, co zatím vytvořil tým kolem Marca Webba v Amazing Spider-Manovi i jeho pokračování, na které se už několik měsíců před premiérou snáší kritika za obsazení příliš mnoha padouchů.

Sinister Six
Sinister Six

A pokud ani vy nemáte rádi příliš mnoho padouchů v jednom filmu, u Sinister Six budete trpět. Nebo si možná uslintnete blahem, jedno z toho. V Sinister Six se totiž potká hned šestice nejnebezpečnějších Spideyho protivníků. Jistou nápovědu k tomu, o koho by se mohlo jednat, jsme dostali již v prvním traileru k druhému dílu Amazing Spider-mana. Nejenže se k Lizardovi z prvního dílu může přidat trojice Electro, Rhino a Green Goblin, ale k tomu jsme mohli v jedné scéně zahlédnout chapadla Doctora Octopuse a křídla Vulturea, obojí pečlivě uložené ve vitrínách kdesi v budovách Oscorpu. Je ale velice pravděpodobné, že autoři nechtějí vyzradit celou plejádu padouchů budoucího filmu léta před jeho premiérou. Ze Spideyho galérky padouchů je přecejenom z čeho vybírat, můžeme se snad dočkat tajuplného Mysteria, dravého Kravena či samotného Venoma?

Rhino, Green Goblin a Electro vs. Spider-Man
Rhino, Green Goblin a Electro vs. Spider-Man

Data premiér obou filmů bohužel zatím nejsou známá. Před tím, než blíže poznáme Venoma a šestici dalších padouchů, přijde řadu třetí díl Amazing Spider-Mana, jež se do kin dostane 10. června 2016. Máme tak před sebou tři filmy s pavoučím mužem, co víc si přát? Jedinou vrásku na čele nám může dělat už předtím ne zrovna úpěšné obsazení mnoha pdaouchů do jednoho filmu. Inu, filmová studia snad vědí, co dělají a znají určitě i známé přísloví: S velkým množstvím padouchů, přichází velká zodpovědnost. Nebo je to jinak?