Tři pokračování Avatara se budou točit na Novém Zélendu

Sam Worthington

Nový Zéland není jen domovem Pána prstenů, Hobita a King Konga. Půvabná země poslouží i pro nadcházející tři díly Avatara Jamese Camerona, přičemž všechny sequely natočí slavný režisér na jeden zátah a to pravděpodobně během devíti měsíců. Samotné ministerstvo hospodářství Nového Zélandu tuto zprávu potvrdilo a prozradilo, že natáčecí proces nabídne stovky pracovních míst a tisíce hodin práce. Pro celou oblast to tak bude velká ekonomická podpora.

Sam Worthington
Sam Worthington

James Cameron také nadhodil částku, kterou studio 20th Century Fox bude schopno za výrobu tří velkofilmů utratit. Suma se pohybuje prý okolo jedné miliardy dolarů, což je podle všeho pouhý dvojnásobek toho, co stál první díl z roku 2009. Samozřejmě musíme brát v potaz, že spousty materiálů a technologií je již vyrobeno z produkce prvního Avatara.

Filmy Avatar 2 a Avatar 3, které budou tradičním pokračování, se představí publiku v roce 2016 a 2017. Avatar 4 by pak měl být prequelem celé série a pravděpodobně se podíváme na první lidské výsadky na planetě Pandora. Poslední díl bychom měli spatřit v roce 2018.