TOP 7 největších filmových událostí roku 2013

V posledním dni tohoto roku si připomeneme největší události roku 2013, které doslova zamávaly s filmovým světem. Vybrali jsme jich sedm, proto budeme rádi, když se trochu zapojíte a třeba v komentářích vyplodíte některé další!

Dlouho očekávaný Warcraft opravdu vznikne!
Dlouho očekávaný Warcraft opravdu vznikne!

Duncan Jones se ujal filmového Warcraftu

Začátek roku 2013 se nesl na vlně slavné počítačové hry stáje Blizzard. Filmová adaptace byla po odchodu Sama Raimiho vlastně na bodě nula, dokud však v Universal Pictures nedali fanouškům vědět, že se na Warcraftu pilně pracuje! Hlášen byl rok 2015 a s režií byl rázem spojován Duncan Jones (Moon, Zdrojový kód). Ten samozřejmě u projektu stále figuruje, jenže premiéra byla přesunuta na rok 2016 a to především kvůli vánočnímu souboji se sedmou Epizodou Star Wars, která měla dorazit do kin ve stejném termínu, tedy v prosinci 2015.

George Lucas po boku Mickey Mouse
George Lucas po boku Mickey Mouse

Lucasfilm prodán Disneymu

Zpráva přišla jako blesk z čistého nebe. George Lucas se totiž na stará kolena rozhodl prodat svou vlastní společnost Lucasfilm do vlastnictví Disneymu za čtyři miliardy dolarů. S tím pochopitelně putovala k novému majiteli i vlastnická práva na Star Wars či Indiana Jonese. Disney navíc ještě v den ohlášení nákupu potvrdilo, že se na plátna kin vrátí nejslavnější vesmírná sága. Ohlášení tohoto projektu, tedy sedmé epizody Hvězdných válek, bylo asi největší bombou filmového roku 2013.

Abramsovi je jeden vesmír málo
Abramsovi je jeden vesmír málo

Star Wars VII natočí J.J. Abrams

V lednu 2013 se toho stalo opravdu hodně. Po vzkříšení Warcraftu a potvrzení nových Star Wars, se vlastně už jen čekalo, kdo Epizodu VII zrežíruje. Pochopitelně se internetem táhly nejrůznější zvěsti, nakonec ale těm všem v Disney utli tipec, když bylo oznámeno jméno J.J. Abramse, muže, který na plátna kin přivedl i dva nejnovější díly neméně slavného Star Treku.

Dočkali jsme se!
Dočkali jsme se!

Pokračování Muže z oceli jako Batman vs. Superman

Stalo se to, na co se každý fanda DC Comics těšil dlouhou řádku let. Režisér Zack Snyder (Muž z oceli) totiž na Comic-Conu v červenci tohoto roku ohlásil, že sequel v roce 2015 představí i naprosto nového Batmana. Vůbec poprvé v historii se tak Batman a Superman představí vedle sebe na filmovém plátně. A nutno dodat, že zveřejnění samotné informace se neslo s velkou dávkou emocí.

Ben Affleck už cvičí chraplák
Ben Affleck už cvičí chraplák

Ben Affleck je Batman

Měsíc po ohlášení filmu Batman vs. Superman jsme se dočkali i toho, kdo oblékne černou kápi a představí se tak po boku Henryho Cavilla, současného Supermana. Ihned po sdělení informace, že novým Batmanem bude Ben Affleck, se však miliony fandů do slavného herce pěkně opřeli a při vzpomínce na komiksového Daredevila, se mnohým orosilo čelo. Všimnout jsme si mohli řady peticí, které vznikly za účelem Affleckova přeobsazení, Warneři si ale pevně stáli za svým rozhodnutím. Jedna z nich dokonce zavítala až Bílého domu.

Veronica Mars ve filmu trhla rekord
Veronica Mars ve filmu trhla rekord

Filmová Veronica Mars zbořila rekordy KickStarteru

Kickstarter. Internetový server, který nejen filmovým tvůrcům může zaručit přísun peněz od nás, filmových fanoušků. Podmínkou však je, že vámi prezentovaný projekt má hlavu a patu a bude o něj nějaký zájem. Tím vším se řídil Rob Thomas, autor seriálu Veronica Mars, který chtěl filmové pokračování slavného televizní seriálu natočit za každou cenu. S Warnery se dohodl, že pokud do měsíce získá 2 miliony dolarů, snímek dostane od producentů zelenou. Stalo se však to, že film nasbíral dva miliony už za necelý den a celkově dostal na realizaci 6 milionů dolarů. Žádný jiný filmový projekt na Kickstarteru nikdy takhle nezaválel.

Paul Walker odešel do hereckého nebe
Paul Walker odešel do hereckého nebe

Smrt Paula Walkera

Filmové nadšence zcela jistě zasáhla i smrt Paula Walkera, kterého široké obecenstvo znalo především ze série Rychle a zběsile. K nešťastné autonehodě z 30. listopadu jsme se vraceli hned několikrát a to také především kvůli budoucnosti vzpomínané filmové série. Natáčení sedmého pokračování bylo totiž zrovna v polovině, když oblíbený herec zemřel. Dnes už však víme, že se snímek dotočí a spatříme jej v kinech v roce 2015. Jak tvůrci s režisérem Jamesem Wanem se ztrátou hlavního hrdiny naloží, to se nechme překvapit, ač po síti kolují nejrůznější teorie – film dotočí Paulův bratr, postava Paula Walkera zemře ve filmu hrdinskou smrtí a mnoho dalších.