TOP 10 trailerů roku 2013

Rok 2013 byl opravdu velice bohatý na všelijaké upoutávky a tak bylo nesmírně obtížné vybrat pouhých deset nejlepších. Proto jsme pod samotný žebříček zařadili i trailery, které se do nejlepší desítky těsně nevešly. A v komentářích se nezapomeňte vyjádřit, které upoutávky se letos líbily vám.

10. Walter Mitty a jeto tajný život (The Secret Life of Walter Mitty)

Trailer založený na hudbě a úžasných střizích. Je to prostě pěkně provedené s čistým osvěžujícím nádechem vytvářející novodobý pohled na snímek.

httpv://youtu.be/1xCD-U2TN5U

9. Gravitace (Gravity)

Tak tomuhle se říká pořádné drama. Alfonso Cuarón představuje trailer s třiceti vteřiny bez jakéhokoliv střihu se záběry ve vesmíru s oscarovou Sandrou Bullock, která tomu dává ještě větší nádech. Celková kombinace produkuje uchvacující a dech beroucí pohled mimo Zemi.

httpv://youtu.be/oFd2Cr4WhBM

8. Hobit: Šmakova dračí poušť (The Hobbit: The Desolation of Smaug)

Peter Jackson je mistrem svého řemesla. Naservíroval nám fantasy svět v takové podobě, jako nikdo jiný.  Fantasy svět s tlupou trpaslíků, hobity, elfy a mnoha dalšími oslňuje a probouzí v nás touhu po shlédnutí tohoto snímku.

httpv://youtu.be/oiCdprhyCVU

7. Berandal (The Raid 2: Berandal)

V jednoduchosti je krása a tomu nasvědčuje Berandal. Úžasná síla emocí pracuje na všechny obrátky. Má to osobité kouzlo a není to rozhodně žádný přeplácaný teaser, čehož jsme často svědky.

httpv://youtu.be/3MuXrN8L9ro

6. 300: Vzestup říše (300: Rise Of An Empire)

Kdo by to byl řekl, že se druhá třístovka, která doposud neměla nikterakt dobré trailery, dostane do top desítky nejlepších trailerů roku! Ze všech vydaných ukázek, je právě tato naprosto dobře odvedená. Od lehce klidného začátku s mírně přibývající akcí až k úplnému vyvrcholení děje s perfektním zakončením.

httpv://youtu.be/s8H7fYDPnJo

5. Star Trek: Do temnoty (Star Trek Into Darkness)

J. J. Abrams nás už loni uchvátil trailerem na letošní druhé pokračování Star Treku. Letos se mu to povedlo znovu. V dnešní době už mnoho režisérů sází na lákadlo dramatičnosti nebo akce, ale právě Star Trek: Do temnoty je jeden z mála, který nám ukazuje i silný příběh s novým záporákem a pořádnou smrští akčních sekvencí.

httpv://youtu.be/RezYljQ9Jog

4. Muž z oceli (Man of Steel)

Zack Snyder se prostě neztratí a ukazuje nám Supermana v novodobé podobě. Skvěle zakomponovaná dramatický hudba v pozadí je spojená s desítky střihy a prostě to má říz! Akční scény, drama i strach obyvatel je jen zlatým hřbetem všeho.

httpv://youtu.be/ejXjZ-k6Myc

3. X-Men: Budoucí minulost (X-Men: Days of Future Past)

Bryan Singer sází na pomalý rozjezd s pořádnou dávkou dramatičnosti až po vrcholnou epičnost. A je to famózní. Mimo to můžeme vidět snad všechny kladné nebo záporné postavy.

httpv://youtu.be/HBAGv67-ahY

2. Rychle a zběsile 6 (Fast & Furious 6)

Automobilové honičky, výbuchy i hvězdné obsazení. Ve svém žánru by Rychle a zběsile hledalo jen těžko konkurenci, jak v trailerech, tak v samotných filmech.

httpv://youtu.be/saA36UMflgs

1. Lesní duch (Evil Dead)

Krutý nářez! Nervy drásající střihy, skrz naskrz vše prolezlé nechutností a zkažeností s hudbou v pozadí, která je jako třešnička na dortu. Přesně takový je necenzurovaný trailer. Opravdu mistrovská práce!

httpv://youtu.be/NZJ9E4_EuZ8

Co se do výběru nevešlo

Godzilla, Iron Man 3Kick Ass 2, Pacific Rim, Podfukáři, Špinavý trik