Terminátor zamíří i na televizní obrazovky

Terminátor

Některé televizní projekty hravě strčí do kapes filmovou tvorbu. Je to dáno tím, že současné seriály dostávají mnohem více péče, než tomu bylo v minulosti. Také se na televizní obrazovky vydávají velká jména Hollywoodu, která se snaží být zárukou určité kvality. Není proto divu, že seriálových projektů přibývá neuvěřitelné kvantum každý rok. Pak jsou tu i seriály, které nějakým způsobem navazují na určitou filmovou značku. Jedním z takových příštích případů bude i Terminátor, který v roce 2015 vyrazí znovu do kin i televize.

Terminátor
Terminátor

Kromě rebootovaného Terminátora v roce 2015, kterého přivede na plátna režisér Alan Taylor (Thor: Temný svět), se současně dočkáme i nového seriálu, kterého napíší Zack Stentz a Ashley Miller (X-Men: První třída, Thor). Nový seriál pak bude velmi úzce spjatý s filmovou verzí producentů Megan Ellison a Davida Ellisona.

První oficiální náčrt příběhu zněl takto: Seriál bude následovat kritický moment prvního Terminátora z roku 1984, kde se příběh ubírá určitou cestou. Nová série z něj představí stejný moment, ale v kompletně novém směru. Příběhy nové rebootované trilogie a televizního seriálu se protnou navzájem v překvapujících a dramatických způsobech.

Scénáristé seriálu, Zack Stentz a Ashley Miller, kromě filmů o superhrdinech z Marvelu mají zkušenosti s televizní tvorbou i samotným Terminátorem. Oba například dále stojí za seriálovou Hranicí nemožného a Příběhem Sáry Connorové, který se vysílal jen v letech 2008 a 2009.

V současných dnech probíhají jednání okolo obsazení nové Sáry Connorové do filmu. Kolem projektu poletují Emilia Clarke (Khalisi z Hry o trůny) a Brie Larson (21 Jump Street). O dalších castingových aktualitách vás budeme v čas informovat.