Seriál Sin City pravděpodobně vznikne už brzy

Josh Brolin v Sin City: A Dame to Kill For

Pokračování úspěšné komiksovky Sin City a dnes už tak trochu kultovní záležitosti, se dočkáme příští rok koncem srpna. Snímek Roberta Rodrigueze a Franka Millera ponese podtitul A Dame to Kill For a s otevřenou náručí čekáme na první trailer. Všehovšudy máme doposud jen oficiální fotku z filmu, přesto se už začíná šuškat, že na televizní obrazovky zamíří i seriálové zpracování, které chtějí pánové z těch nejvyšších míst co nevidět. Alespoň to tvrdí producent Bob Weinstein, který o Sin City promluvil pro New York Times.

Josh Brolin v Sin City: A Dame to Kill For
Josh Brolin v Sin City: A Dame to Kill For

Weinstein prozradil, že mimo jiné jsou v plánu televizní projekty s hororovým a akčním tónem založené na známých literárních děl i filmových projektů. Pro MTV například připravuje televizní verzi populární hororové série Vřískot nebo deseti dílnou minisérii s Frankem Darabontem založenou na slavné knižní předloze Stephena Kinga – Mlha. Tu už jednou režisér Darabont zfilmoval, rád by však dílo představil i televizním divákům, zřejmě z pozice producenta.

Americká premiéra Sin City: A Dame to Kill For je stanovená na 22. srpna 2014. Bob Weinstein navíc prozradil, že chystaný seriálový projekt Sin City by chtěl na obrazovkách vidět v těsném závěsu po očekávaném snímku. Na televizní sérii by pak měli opět pracovat Frank Miller s Robertem Rodriguezem. Nechme se však překvapit, na kolik jsou tato tvrzení slavného filmového producenta pravdivá.

Dvojka Sin City pak nabídne doslova hereckou exhibici. V hlavních rolích Mickey Rourke, Rosario Dawson, Eva Green, Jessica Alba, Jamie Chung, Jaime King, Clive Owen, Dennis Haysbert, Alexa Vega, Joseph Gordon-Levitt, Josh Brolin, Ray Liotta, Juno Temple, Jeremy Piven, Christopher Meloni, Bruce Willis, Stacy Keach, Julia Garner a Lady Gaga.

Přáli byste si vidět i televizní adaptaci v podání Millera a Rodrigueze? Dejte vědět v komentářích.