Rychle a zběsile 7 se může dotočit už v lednu

Paul Walker

Přesně před týdnem jsme psali, že natáčení sedmého pokračování Rychle a zběsile, které bylo zrovna někde v polovině, se na nějakou dobu ruší, dokud v Universalu nerozhodnou, jak nejlépe naložit s nedokončeným projektem. Ten musel být pozastaven kvůli smrti Paula Walkera, jedné z hlavních hvězd celé série. A protože produkce filmu už stihla nasát něco kolem 150milionů dolarů, bylo by docela nemístné, kdyby se film muset točit od začátku, ačkoliv to byla jedna z možných teorií.

Paul Walker
Paul Walker

Nejvíce práce z lidí zapojených do projektu má momentálně scénárista Chris Morgan. Ten byl pověřen, aby ze současného natočeného materiálu režiséra Jamese Wana seskládal něco, co by nevyžadovalo natáčení filmu úplně od začátku a následný přepis scénáře tak vysvětlil i zmizení Paula Walkera. Pokud prý uspěje, vrátí se celý štáb na plac už koncem ledna roku 2014. Neúspěch by vedl k vyplacení největší pojistky v historii Hollywoodu. Studio Universal navíc přiznalo, že má plány i s osmým pokračováním a rozhodně tak svou nejvýdělečnější značku nehodlá ukončit.

Snímek měl vejít do kin 11. července 2014. Dnes už víme, že se tak rozhodně nestane a proto na jeho místo byl dosazen snímek Dawn of the Planet of the Apes, který se tak vyhne silnější konkurenci, která přijde do kin v posledním červencovém týdnu.