Pacific Rim možná dostane prequel

Pacific Rim

Letos v létě zavítal do kin snímek Pacific Rim – Útok na Zemi. Epické zápasení mimozemských monster s pozemskými roboty si však na sebe nevydělalo tolik, kolik studio čekalo a když byl v říjnu oznámen druhý díl, byl jsem velice příjemně zaskočen. Někdo si tedy možná nakonec dal dvě a dvě dohromady a zjistil nejenom to, že to jsou čtyři, ale i to, že tenhle film má především zájem mířit na asijské publikum, z kterého se pomalu stává artikl stejně důležitý jako zmlsaná „západní“ divácká základna.

Pacific Rim
Pacific Rim

Scénář k pokračování má opět na starosti Travis Beachem a Guillermo del Toro, který si samozřejmě znovu vyzkouší i roli režiséra. A přestože o příběhu není známo nic, nezabránilo to Maxovi Martinimu (kromě toho, že má tenhle herec srandovní příjmení, hrál v prvním díle otce pilota jednoho z Jaegerů), aby se o něm rozpovídal: „V téhle chvíli nevíme, jestli půjde o prequel či o sequel. Pokud ale půjde o sequel, určitě se dozvíme něco nového o Hercově rodině. Jeden ale nikdy neví, Guillermo má úžasnou představivost.“

Jasně, Martini si možná jen hraje se zahraničními novináři a o příběhu toho neví o moc víc než my. Přece jenom ale tato informace zahřeje u srdce každého správného fanouška kaiju filmů a obřích přetechnizovaných robotů, potvrzení toho, že se na dalším díle pracuje, je takový předčasný vánoční dárek a lehké upozornění, že Pacific Rim vyplave z hlubin Tichého océanu do světových kin v roce 2016.