Objeví se v druhých Avengers další záporák?

avengers 2

Avengers 2 s podtitulem Age of Ultron je jedním z nejočekávanějších filmů roku 2015. Týmovka oblíbených superhrdinů od Marvelu pro své další společné dobrodružství sice už dostala hlavního nepřítele – Ultrona – ale aby toho nebylo málo, tak se po jeho boku objeví zřejmě další padouch.

Hlavním padouchem bude obávaný Ultron
Hlavním padouchem bude obávaný Ultron

Ptáte se, zda toho nebude příliš, když už i samotní Avengers se rozrostou o dva členy (sourozenci Scarlet Witch a Quicksilver)? Marvel zřejmě nechce nic ponechat náhodě a počítá opravdu s epickým dobrodružstvím plným hlavních i vedlejších komiksových (anti)hrdinů. Ale nechoďme kolem horké kaše – další zápornou postavou v Avengers 2 bude pravděpodobně Baron Wolfgang Von Strucker.

Takhle vypadal Baron v jedné videohře z dílny Marvelu
Takhle vypadal Baron v jedné videohře z dílny Marvelu

Také vám toto jméno nic moc neříká? Vězte ale, že znalci komiksů určitě budou vědět, o koho jde. Baron má co dočinění se zločineckou organizací H.Y.D.R.A., kterou si jistojistě pamatujete z prvního Kapitána Ameriky a trochu se o ní mluvilo i ve veleúspěšných Avengers. Jde o nacistického oficíra a jednoho z lídrů Hydry, který disponuje schopnostmi jako abnormální genialita, nezranitelnost, když umře, tak je schopen se vrátit mezi živé, šerm,… no prostě všechno, co by měl mít správný padouch ve svém ďábelském repertoáru.

A teď trocha spoilerů. Baron prý bude se svojí scénou otevírat celé druhé Avengers a také bude zodpovědný za přivedení Scarlet Witch a Quicksilvera do příběhu. Tito dva původem mutanti a potomci slavného Magneta (tento původ samozřejmě nebude v Avengers zmíněn) budou nejspíš ze začátku s Baronem spolupracovat a k jejich připojení k týmu Nicka Furyho a bojování za „správnou“ věc, dojde až v průběhu filmu. Toto všechno jsou zatím jen spekulace, ale různé internetové zdroje hovoří o Baronovi a o této verzi příběhu jako o hotové věci.

Snímek Avengers: Age of Ultron má naplánovanou premiéru na prvního května 2015. Do svých oblíbených rolí se vrátí  Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner nebo Samuel L. Jackson. Doplní nováčky Jamese Spadera (hlas Ultrona) a Aarona Taylora-Johnsona (Quicksilver) s Elizabeth Olsen (Scarlet Witch) ještě další herec, který ztvární Barona Von Struckera?