Nový Indiana Jones dorazí nejdříve za tři roky

Harrison Ford jako Indiana Jones

Minulý týden se konečně uskutečnila dohoda, která osvobodila Indiana Jonese z byrokratických řetězů. Disney, nový vlastník značky, se dohodl s Paramountem na tom, že druhý jmenovaný stále vlastní práva na minulé čtyři dobrodružství slavného archeologa a k tomu dostane podíl ze zisku všech budoucích filmů s Indiana Jonesem. Práva na natočení a značku samotnou samozřejmě stále zůstavají Disneymu.

V souvislosti s touto šťastnou zprávou znovu krapet rozesmutnila všechny filmové fanoušky jedna z vůdčích osobností studií Disney Alan Horn, který prozradil, že nový příběh s Indiana Jonesem prostě nemají. Celý proces nového filmu by proto teoreticky měl zabrat minimálně tři roky. Nechceme přece žádnou rychlokvašku, že?

Harrison Ford jako Indiana Jones
Harrison Ford jako Indiana Jones

Na čtvrté pokračování se přecejenom snesla docela pořádná vlna kritiky, hlavně od fanoušků předešlých dílů. Některá scénaristická rozhodnutí padla na opravdu hodně neúrodnou půdu. Například setkání celé rodiny Jonesových uprostřed amazonkých pralesů či okaté CGI triky, jež nemohly nahradit poctivé oldschool triky z klasické trilogie. Nejvíce fanouškům by se tak určitě líbil návrat ke kořenům. Bohužel, Harrisona Forda už nikdo neomládne a Shiou Labeoufem producenti nikoho neobalamutí. Proto se v souvislosti s dalším filmem vkrádá na mysl jedno moc nepěkné slovo. Reboot asi nechce nikdo.