Nejstahovanější seriály roku 2013

Živí mrtví

„Lepší než Emmy“, reagoval generální ředitel Time Warner (mateřská společnost HBO) – Jeff Bewkes, když se doslechl o výsledcích nejstahovanějších seriálů roku 2013. První příčku totiž obhájila z minulého roku Hra o trůny. Celkově má tento „titul“ pro společnost větší užitek, než kdyby oblíbený seriál z produkce HBO vyhrál prestižní ocenění. Z určitého množství pirátských diváků se prý totiž více a více stává diváků platících.

Živí mrtví
Živí mrtví

Nejstahovanější epizodou se nakonec stala finální část třetí série, kterou si jen skrze torrenty stáhlo 5, 9 milionů uživatelů. K tomuto číslo se ani zdaleka nepřiblížily seriály jako Perníkový táta či Živí mrtví, které se umístily na druhém a třetím místě.

Oproti minulému roku se tak stahovalo v poměrně větší míře. Hra o trůny nabrala o více jak milion a půl nových pirátů, stejně tak si letos vedl i Perníkový táta, a to především díky svému zdrcujícímu finále celé show. Taková Teorie velkého třesku si rovněž polepšila, avšak téměř nevýrazně. Naopak se propadly Dexter a Ve jménu vlasti (Homeland). Letos končící Jak jsem poznal vaši matku hlásí 3 miliony, jako minulý rok.

Pořadí Název Počet stažení Počet diváků v USA
1 Hra o trůny 5, 9 milionů 5, 5 milionů
2 Perníkový táta 4, 2 miliony 10, 3 miliony
3 Živí mrtví 3, 6 milionů 16, 1 milion
4 Teorie velkého třesku 3, 4 miliony 20, 4 miliony
5 Dexter 3, 1 milion 2, 8 milionů
6 Jak jsem poznal vaši matku 3 miliony 9, 4 miliony
7 Kravaťáci 2, 6 milionů 3, 5 milionů
8 Ve jménu vlasti 2, 4 miliony 2, 4 miliony
9 Vikingové 2, 3 miliony 6 milionů
10 Arrow 2, 2 miliony 3, 2 miliony