Hobit 2 si poradil s druhým Zprávařem

Plakáty ke Šmakově dračí poušti

Žádné překvapení se ve víkendovém ohlédnutí za tržbami nekoná. Druhý Hobit ve svém druhém týdnu v kinech opět porazil veškerou konkurenci a docela s přehledem obhájil první pozici. Do kin však zavítala i dvojka Zprávaře a několik oscarových trháků.

Plakáty ke Šmakově dračí poušti
Plakáty ke Šmakově dračí poušti

Hobit: Šmakova dračí poušť si připsal dalších 31 milionů dolarů. Zaznamenal sice propad o 57 procent oproti minulému týdnu, celosvětově již pobral 403 milionů dolarů a určitě zaútočí i na vytouženou miliardu.

V Americe považují prvního Zprávaře za celkem kultovní záležitost. Komedie Anchorman 2: The Legend Continues šla do kin tedy s 50milionovým rozpočtem a ve víkendových výsledcích obsadila druhou příčku. Snímek v USA vydělal 27 milionů dolarů, což je o milion méně, než u prvního dílu z roku 2004. Celkem už snímek vydělal 40 milionů dolarů a to díky několika milionům nastřádaným po třinácti zemích.

Třetí je animovaný příběh Ledové království. Ten hlásí dalších 19 milionů dolarů a s rozpočtem 150 milionů dolarů už snímek vydělal celosvětově 344 milionů dolarů.

Čtvrtou pozici obsadil Špinavý trik. Ten konečně zavítal do celého spektra amerických kin a připsal si na účet 19 milionů dolarů. Celosvětově už 22 milionů dolarů, čísla ale ještě hodně porostou.

Zachraňte pana Bankse uzavírá dnešní TOP pětku. Film vydělal přes 9 milionů dolarů, celosvětově jich vydělal 15. Oscarové ambice mohou však v následujících dnech snímek hodně popostrčit dopředu.

Hunger Games: Vražedná pomsta (víkend: 8, 7 milionů dolarů, celosvětově: 765 milionů dolarů)
Tyler Perry’s A Madea Christmas (víkend: 8, 5 milionů dolarů, celosvětově 28 milionů dolarů)
Walking with Dinosaurs (víkend: 7, 3 milionů dolarů, celosvětově 21 milionů dolarů)
Dhoom 3 (víkend: 3, 3 miliony dolarů)
Thor: Temný svět (víkend: 1, 3 miliony dolarů, celosvětově: 627 milionů dolarů)