Druhý Tintin bude, ale až Peter Jackson dokončí Hobita

Peter Jackson

Filmová veřejnost sice nyní žije hobití premiérou druhého dílu s názvem Hobit: Šmakova dračí poušť, ale našli se i tací, kteří se stále zajímají o pokračování animovaného Tintina z roku 2011. Ten byl natočen Stevenem Spielbergem, ale o režii sequelu se postará Peter Jackson, který první díl pozoroval svým producentským okem.

Peter Jackson
Peter Jackson

Filmový přepis populárního belgického mladíka se stal poměrně úspěšným blockbusterem a příjemně překvapil svým klasickým dobrodružným nádechem. Radost měli dospělí i ti nejmenší. Samotný Peter Jackson se k druhému Tintinovi vyjádřil následovně: „Jakmile budu hotový s Hobitem, vrhnu se zpět na Tintina. Jeho druhý film byl pozdržen právě Hobitem, ale všichni jsme byli rozhodnutí natočit sequel hned, jak bude hotová celá trilogie.“

Animovaný Tintin v roce 2011 potěšil filmové fanoušky vtipným a dobrodružným příběhem
Animovaný Tintin v roce 2011 potěšil filmové fanoušky vtipným a dobrodružným příběhem

Podle těchto podkladů to tedy vypadá, že se druhého Tintina nedočkáme dříve, než v roce 2016. O Vánocích 2015, původní datum Tintinovi premiéry, totiž vstupují do kin nové Hvězdné války a tak není pravděpodobné, že se tento termín dodrží. V potaz musíme brát i možnou  tvůrčí pauzu samotného Jacksona – již dříve dva roky odmlka mezi Návratem krále (2003) a King Kongem (2005).

Detaily příběhu zatím nejsou známy, ale podle jedné z producentek – Kathleen Kennedyové – by mohl vzniknout snímek na základě knihy Případ Hluchavka (The Calculus Affair), což prosazoval i Steven Spielberg.