Druhý Santa je úchyl se začne natáčet příští rok

Billy Bob Thornton

Před deseti lety narušila komedie Santa je úchyl! vánoční pohodu světových kin a díky svému neoddiskutovatelnému úspěchu se stala klasikou milovníků černých komedií. O pokračování se douho mluvilo, jeho vznik ale provázely stálé problémy. Nejprve se režisér prvního dílu Terry Zwigoff nechal slyšet, že „nemá zájem o žádné pokračování“. Poté se k filmu zase nedařilo napsat dostatečně dobrý scénář. Teď ale fanouškům nadávajícího Santy svitla naděje, neboť představitel hlavní role Billy Bob Thornton oznámil, že natáčení druhého dílu začne v příštím roce.

Billy Bob Thornton
Billy Bob Thornton

„Napsat dobrý scénář bylo velice těžké. Už máme za sebou tři nebo čtyři verze, lae už se blížíme k finálnímu produktu,“ podělil se o informace Thornton. „Dál je tu ještě spousta obchodních věcí, kterým vůbec nerozumím. Ale vemte jed na to, že pokračování se stane realitou, naším plánem je začít natáčet příští rok.“ Herec nakonec dodal, že s pokračováním se jim určitě první film pokořit nepodaří, ale budou se snažit přiblížit se co nejvíc jeho syrové originalitě.

Kromě přibližného data začátku natáčení nevíme o časovém rozvrhu filmu nic dalšího. Režie se ujme Steve Pink, jež bude zpracovávat scénář od Douga Ellina. V hlavní roli uvidíme samozřejmě Billyho Boba Thorntona, další obsazení je taktéž neznámé.