Druhé Hunger Games pokořeny animákem!

Ledové království

Víkendová čísla hovoří jasně. Druhé Hunger byly pokořeny disneyovkou Ledové království a ve víkendových tržbách tak obsadily druhou příčku. Oba filmy pak v kinech vévodí návštěvnosti už třetí týden.

Ledové království
Ledové království

Animované dobrodružství Ledové království můžeme považovat za úspěšný film. Ohlasy na film jsou veskrze velmi pozitivní a stejně tak se snímku daří v kinech. O víkendu si film režisérů Chrise Bucka a Jennifer Lee připsal na účet 31, 6 milionů dolarů a přeskočil tak Hunger Games 2, které ovládly kina minulý týden. Celosvětově již Ledové království nasbíralo přes 190 milionů dolarů, což je o 40 milionů více, než byl rozpočet celého filmu.

Vražednou pomstu Hunger Games musíme rovněž označit za úspěšný film, dokonce ještě úspěšnější, než je Ledové království. Druhé Hunger Games si o víkendu připsaly 27 milionů dolarů a celosvětově již hlásí 673 milionů dolarů. Z toho připlula přesná půlka z domácích kin a druhá z těch mezinárodních. Přitom rozpočet dělal „pouhých“ 130 milionů dolarů.

Do Ameriky dorazila novinka Out of the Furnace, která se však hrála jen ve dvou tisícovkách kin. I tak snímek s hvězdnou sebrankou (Christian Bale, Zoe Saldana, Woody Harrelson, Willem Dafoe, Forest Whitaker) o prvním víkendu zaválel, obsadil třetí příčku v tržbách a vydělal 5, 3 milionů dolarů.

Na čtvrtém místě se s dalšími 4, 7 miliony dolarů plácá Thor: Temný svět. Ten sice zaznamenal propad o dalších 57%, přesto už na svém kontě má 610 milionů dolarů, z čehož valná většina nepochází z domovské Ameriky.

Pětku tentokrát uzavírá komedie Pozdravy se spermabanky. 3, 7 milionů dolarů je suma, kterou snímek s Vincem Vaughnem nasbíral o svém třetím víkendu v kinech. Celosvětově se Pozdravy chlubí 25 miliony dolarů, avšak chybí ještě jeden milion, aby se vůbec zaplatil rozpočet komedie. Ve studiu asi čekaly větší zázraky.

Homefront (víkend: 3, 3 miliony, celkem 15 milionů)
Zlodějka knih (víkend: 2, 7 milionů, celkem 12 milionů)
The Best Man Holiday (víkend: 2, 6 milionů, celosvětově 67 milionů)
Philomena (víkend: 2, 2 miliony, celosvětově 24 milionů)
Klub poslední naděje (víkend: 1, 4 miliony, celkem 12, 4 miliony)