Bourne 5 má datum premiéry

Jeremy Renner

Páté pokračování Bournea se pomaličku hýbe kupředu. Universal Pictures nedávno potvrdili účast režiséra Justina Lina, který pravděpodobně dostane stejný úkol, jako když křísil pátým dílem sérii Rychle a zběsile a počítat můžeme i s návratem Jeremyho Rennera, který si tak podruhé střihne roli Aarona Crose. Novinkou tedy zůstává jen datum premiéry. Ta byla stanovena na 14. srpna 2015.

Jeremy Renner
Jeremy Renner

Nakonec jen připomeneme to nejdůležitější, co jsme již psali minule. A to sice info ohledně předlohy a scénáře filmu.

Scénář k filmu napíše Anthony Peckham, autor Ritchieho Sherlocka Holmese či Eastwoodova Neporaženého z roku 2009. Poprvé se tak stane, že Tony Gilroy, scénárista všech předešlých čtyř dílů a režisér také toho posledního, nebude spjatý s projektem z bournovského universa. Jedním z producentů pak bude sám Justin Lin. Kromě Jeremyho Rennera nebyl doposud oznámen další účinkující.

Předlouho by tentokrát mělo být páté pokračování knižní série s názvem The Bourne Betrayal z pera Erica Van Lustbadera, který tak navázal na slavné romány Roberta Ludluma. Oficiální název filmu, který bychom měli vidět v kinech v létě 2015, nebyl ale ještě představen. Jen pro zajímavost ještě dodáme, že Bourneův odkaz vydělal celosvětově 275 milionů dolarů a stal se tak v pořadí až třetím nejúspěšnějším dílem série. Zdá se, že v Universalu ale značce věří i nadále.