Trailer k Interstellar dorazí s druhým Hobitem!

Fan Art filmu Interstellar

Na začátku měsíce jsme psali, že jeden z členů serveru Interstellar-Movie zná datum, kdy spatříme první trailer k Interstellar, nového režijnímu počinu režiséra Christophera Nolana. Tvrdil, že upoutávka dorazí společně s druhým Hobitem do kin. A měl pravdu. Informace byla oficiálně potvrzena a dokonce známe i stopáž, se kterou se vytasí první záběry z očekávaného filmu. Těšit se můžeme na jednu minutu a 43 vteřin!

Fan Art filmu Interstellar
Fan Art filmu Interstellar

Půjde tak o nejdelší první teaser, jaký Christopher Nolan v poslední době vypustil. První ochutnávka sci-fi Inception měla například rovnou minutu, teaser ke třetímu Batmanovi se zastavil na minutě a 36vteřinách.

První záběry z Interstellar jsou však velmi napjatě očekávané. Christopher Nolan spolupracuje s novým kameramanem (Wally Pfister zkouší režii, místo něj přišel Hoyte Van Hoytema), známe jen nicneříkající synopsi, dosud jsme neviděli ani jednu oficiální fotku z filmu a vůbec netušíme, jak moc temné to bude, jaký to bude mít feeling, prostě nic.

Film se odehrává v blíže nespecifikované budoucnosti, kde kvůli klimatickým změnám sužuje planetu Zemi zemědělská krize. Jedinou plodinou, která se dá pěstovat, se stala kukuřice, která ovšem není schopna uživit celou populaci skomírající modré planety. Proto se skupina vědců rozhodně hledat nové místo pro pěstování rostlin, jež už na Zemi nemůžou vzkvétat. Vydají se hledat do jiného času i prostoru skrz červí díry.

V hlavních rolích Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Jessica Chastain, Casey Affleck, Bill Irwin a Matt Damon. Soundtrack složí Hans Zimmer, režíruje zmíněný Christopher Nolan podle scénáře svého bratra Jonathana a následných vlastních úprav. Premiéra je 7. listopadu 2014.